2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#időjárás

Hideg reggelek várhatóak

Csarnó Ákos - Időkép 2023.12.04. 08:16

Jóval 0 fok alatt lesz.

 

Hétfőn az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé, de csapadék még nem várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -3 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

 

Kedden már több lesz a felhő fölöttünk, hosszabb időszakokra a Dunántúlon süthet ki a nap. Északon, északkeleten kezdetben hószállingózás fordulhat elő, majd délutántól nyugaton az eső ered el, amit este az Alpokalján ónos eső, havas eső, majd havazás válthat fel. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló