2024. június 30., Pál

Mindenki ügye

#időjárás

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Csarnó Ákos - Időkép 2024.05.29. 07:21

 

Szerdán napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunától keletre helyenként, a középső tájakon csak elszórtan alakulhat ki időnként zápor, zivatar, de néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, de a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Hajnalban 8 és 15, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

 

Csütörtökön a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők. Kezdetben csak elszórtan, napközben viszont egyre több tájegységünkön alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol ismét számítani kell felhőszakadásra, jégesőre. Helyenként élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, de a zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is fel kell készülni. Hajnalra keleten foltokban pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló