2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#időjárás

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat a hétvégén

Csarnó Ákos - Időkép 2024.06.07. 06:38

De meleg az lesz.

 

Pénteken igazi nyári időben lesz részünk, de a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Kezdetben csak elszórtan, délután és este viszont már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Északon, északkeleten és északnyugaton élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 12 és 18, délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

 

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, és csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Délután viszont a Dunántúlon, majd a középső országrészben is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként élénk lesz a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is fel kell készülni. A csúcshőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarják meg, és több tájegységünkön is kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló