2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#eger #turizmus #gazdaság

Eger lehet a legnépszerűbb belföldi úti cél a négynapos hosszú hétvégén

Kovács Dávid 2022.09.06. 12:34

A mindenszenteki hosszú hétvégére a városunk mellett Gyula és Hévíz gyűjtötte a legtöbb foglalást a Szállás.hu oldalon. A foglalások száma biztató, a válsághelyzet azonban még megkavarhatja a dolgokat.

 

Biztatóan indul az őszi szezon a szálláshelyeken: a Szállás.hu adatai szerint augusztus 30-ig 42 százalékkal több belföldi üdülésre szóló foglalást regisztráltak már az idei őszre, mint tavaly ilyenkor, amivel 76 százalékkal nőtt a bruttó szobaár-bevétel.

 

Fotó: Komka Péter / MTI

 

Az MTI-nek eljuttatott közleményben kiemelik: az eddig megtett foglalások száma és aránya ugyan bizakodásra ad okot, az infláció és a rezsicsökkentés módosításának hatását azonban nehéz megjósolni.

Országosan egy éjszaka fejenként átlagosan 11 200 forintba kerül, ez 10 százalék körüli növekedés 2021 hasonló időszakához képest.

A hazai turizmus fő mozgatórugója ősszel az idei utolsó hosszú hétvége lehet, ami ráadásul négynapos lesz, hiszen mindenszentek, november 1-je keddre esik. Ezzel kezdődik az őszi szünet is a tanévben, ami november 6-áig tart. Erre az időszakra Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros gyűjtötte eddig a legtöbb foglalást a Szállás.hu oldalon. A legnépszerűbb őszi úti célok sorát Sárvár, Sopron, Esztergom, Miskolctapolca és Nyíregyháza követi.

 

Szabad szállás még bőven akad a legkedveltebb célpontokon is az őszi hosszú hétvégére: például az egri és gyulai szálláshelyek közel kétharmada foglalható még a közlemény szerint. Jelenleg a foglalások darabszámából Észak-Magyarország részesül a legnagyobb arányban (28,5 százalékkal). A dobogón követi Nyugat-Dunántúl (19,2 százalékkal) és a Balaton (11,4 százalékkal). Minden második foglalás wellness-szálláshelyre szól.

 

(Címlapkép: Dobó tér / Wikipédia)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló