2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#zöldfül #lomtalanítás

Lomtalanítana? Itt vannak az egri időpontok és helyszínek!

Csarnó Ákos 2024.05.14. 11:22

Csak adott időpontban és csak meghatározott lomot lehet kirakni az utcákra.

A Szelektív Nonprofit Kft. alvállalkozójaként az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a jogszabályok szerint a lakosság részére évi egyszeri, ingyenes lomtalanítást végez. Egerben, a családi házas övezetekben körzetenként, bontásban végzik a közterületi lomtalanítást, így az érintett ingatlanhasználóknak a Társaságnál külön igényt nem kell leadniuk sem elektronikus, sem személyes úton.

 

A lomhulladékok gyűjtését közterületi lomtalanítási mód szerint végzik, jellemzően tömörítő lapos (kukás) és konténeres járművekkel. A lomtalanítás keretében az ingatlanhasználók maximum 2 m3 lomhulladék mennyiséget helyezhetnek ki az ingatlanok elé.

 

 

 

 

Társasházak esetén, (akik igénybejelentésüket a lomtalanitas@egrihulladek.hu email címre adhatják le (pontos cím, illetve lakásszám megjelenítésével) az érintett képviselőkkel külön egyeztetnek a szállítás időpontjáról.

 

A hulladékok elhelyezése:

 

A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanok/társasházak elé reggel 6:00 óráig úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel jól megközelíthető legyen, a kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

Családi házas övezetekben, háztartásonként kirakható lom maximum 2 m3 lehet.

 

A nem megfelelően, kirakott, ömlesztve elhelyezett hulladék szétszóródásával (pl. szél által) kapcsolatban a Társaságot nem lehet felelősségre vonni.

Több, nem kihelyezhető hulladékot a lakossági hulladékudvar tud fogadni, az átvételi szabályokról bővebb információt a www.egrihulladek.hu oldalon olvashatnak.

 

Kihelyezhető hulladékok:

 

Az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladék, melyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a kukákban, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, nagyobb kartondobozok, játékok, rongy bezsákolva...stb).

 

Nem kihelyezhető hulladékok:

 

Kommunális-, nagy darabos fém és elektronikai hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, autóalkatrészek (lökhárító, műszerfal, ülések), akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét!

 

Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, a közös képviselőket és a társasházkezelőket, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül!

 

Az illegális hulladék elhelyezése hatóságilag tilos!

 

A vonatkozó jogszabályok értelmében a szabálytalankodóknak bírságot kell fizetniük! A lomtalanítás során a közterületre kihelyezett lom a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón kívül más által történő elszállítása jogtalan elszállításnak minősül!

 

A lomtalanítással kapcsolatban bővebb tájékoztatás a www.egrihulladek.hu oldalon található, illetve a (36) 513-200-as telefonszámon is kérhető.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló