2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #elkerülő út

Hatósági egyeztetést tartottak az egri elkerülő út nyomvonalai kapcsán

Csarnó Ákos 2023.09.01. 12:05

 

A kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 6/E. § (1) alapján az Eger elkerülő út keleti nyomvonalfolyosóinak és változatainak kiválasztása elősegítése érdekében az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium a környezeti hatásvizsgálati eljárást megelőzően egyeztetést tartott az érintett hatóságokkal - adta közre a NIF Zrt. a honlapján.

 

Az egyeztetésen jelen volt a Heves Vármegyei Kormányhivatal, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, az Észak -Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, Eger Megyei Jogú Város Főépítésze, Eger Város Hegyközsége és a Tervezői konzorcium.

 

Az egyeztetésen bemutatásra kerültek a tervezett nyomvonalak változatai, a várható környezeti hatások és a tervezett hatásmérséklő intézkedésekre tett javaslatok. A jelenlévők megvizsgálták a lehetséges nyomvonalak engedélyezésével kapcsolatos esetleges akadályokat, a közlekedési infrastruktúra-beruházás megvalósítását befolyásoló vagy kizáró – az egyeztetés időpontjában – ismert tényeket és a közlekedési infrastruktúra-beruházás tervezésével összefüggő dokumentumokat.

 

A Tervezők az egyeztetésen elhangzott észrevételeket, javaslatokat megvizsgálják, és azokat a végleges tervkészítésnél figyelembe veszik, a tanulmánytervbe és környezeti hatástanulmányba bedolgozzák.

Az Egri elkerülő út közlekedési infrastruktúra-beruházást a 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletének 1.2.18. pontja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházással összefüggő ügynek nyilvánította.

indexkép:  Getty Images

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló