Megérkezett az idei első hó
Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:
Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.
Először szalonnát csíkoztam fel, majd a csíkokat egy serpenyőben elősütöttem. A kész szalonna csíkokat egy tányérba szedtem. A harcsafiléket szép egyenletes darabokra vágtam, majd három részletben a szalonna zsíron elősütöttem őket. Azért több etapban végeztem ezt a műveletet, mert azt szerettem volna, ha a harcsa kocák szépen átpirulnak, nem pedig megfőnek. Az elősütött harcsa kockák egy másik tányérba kerültek, majd elkezdtem a pörkölt alap elkészítését.
A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.