2024. július 23., Lenke

Vélemény

#városháza #választás2024eger

Ön szerint is gyalázatos az egri Közgyűlés teljesítménye?

Csarnó Ákos 2023.05.23. 13:44

Polgármesterestől, alpolgármesterestől, képviselőstől?

 

A soron következő Közgyűlés előtt mindig elképzelem, hogy kicsit mégis lehet jobb, mint az előző, lehet jobb döntéseket hozni a korábbiaknál. De kb. olyan ez, mint amikor leülök megnézni egy sportközvetítést és az a versenyző, csapat, ország, klub veszít, akinek valamilyen oknál fogva elkezdek szurkolni. Vezető állásból is és azonnal.

 

Ez van sajnos az egri Közgyűléssel is, ami a rendszerváltozás utáni összetételeket és működést nézve a legalacsonyabb színvonalon teljesít, és nem lehet azt mondani, hogy nincs lentebb. Főleg az utóbbi nagyjából fél évet nézve.

 

Lehet egymásra mutogatni, hogy ki kezdte előbb, a nagy büdös helyzet az, hogy négy év alatt csapágyasra járatták az egri közéletet annak főszereplői – választott vezetőink és képviselőink. Totálkár, roncsderbi. Nyilván jövőre, pont egy év múlva lehet majd szavazni a teljesítményükről.

 

Viszont van itt egy érdekesség – játszunk el a gondolattal - mégpedig Eger Megyei Jogú Város egyik rendelete, ami a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről szól. Azon belül is található egy külön szakasz, ami az Alapokmányával összefüggő magatartásokkal kapcsolatos. Így szól:

Az Alapokmányban foglaltakkal összefüggően a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást követ el az, aki a tanácskozás méltóságát magatartásával sérti, vagy a Közgyűlés tagjait sértő kifejezéssel illeti és sértő kifejezését azonnal vissza nem vonja, a sértettet, illetőleg a Közgyűlést meg nem követi, vagy botrányos viselkedésével az ülést zavarja.

Hát, valljuk be, azt az ámokfutást, kocsmai stílust amit az utóbbi fél évben láthattunk cégvezető kinevezések, visszavonások, elszámolások, kanapék, népszavazások, nyilatkozatok tekintetében az teljesen kimeríti a „közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást.”

 

És még alkalmazható jogkövetkezmények is akadnak!

A rendeletben meghatározott a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartás felróható módon elkövetőjével szemben tízezer forinttól természetes személy esetén kétszázezer forintig, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén kétmillió forintig terjedő bírság szabható ki.

A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartás miatt közigazgatási hatósági eljárás bármely természetes, jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet kérelemre, valamint hivatalból, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal ügyintézőjének észlelése, vagy a közterület-felügyelő és mezőőr jelzése alapján kell lefolytatni.

Nyilván nem lehet ezt a társaságot felelősségre vonni így (hisz ez az írás sem vehető túl komolyan), arra ott az említett önkormányzati választás, de azért mindenki érzi, hogy náluk nem Eger az első, ugye? Ha másokat lehet mindenféle indokkal büntetni, őket miért nem lehet?

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló