2024. április 15., Anasztázia Tas

Promóció

Tanulja meg a Solitaire terminológiát, és ismerkedjen meg a játék nyelvével! (X)

X 2024.03.09. 10:07

 

A pasziánsz generációk kedvelt időtöltésévé vált, világszerte az egyik legnépszerűbb kártyajáték. Különböző változatai, mint például a Klondike, Spider, Cube és még sokan mások, meghódították a játékosok érdeklődési körét. Mindez köszönhető a Microsoft technológiai óriásnak, amiért kiterjesztette a játékot operációs rendszerébe.

 

 

 

Kulturális háttértől, életkortól és nemtől függetlenül a pasziánsz kártyajáték mindenki számára elsajátítható. Míg a kezdők számára az 1 lapos verzió lehet a tökéletes, addig a haladók már próbálkozhatnak a 3 lapos, vagy akár pasziánsz fekete özvegy 2 szín verziójával. És bár a Solitaire könnyen érthető és játszható, a lényeges dolgok megértése tagadhatatlanul javítja a játékélményt.

 

Alapvető tudnivalók, hogy a pasziánsz játék valóban élmény legyen!

 

A pasziánsz játék teljes élvezetéhez elengedhetetlen felépítésének megismerése. Aki megérti, annak könnyebbé válik a navigáció a játék során. Nézzünk meg a pasziánsz játék fontos terminológiáit, és azt, hogyan használják a játékban.

 

Elrendezés, tömb vagy táblázat

 

Amikor először kártyákkal foglalkozik, azok elrendezést vagy tablómintát alkotnak. Ez állhat sorokból, oszlopokból vagy kártyakötegekből. Bár lehetséges egy halomban lévő összes kártya megtekintése, általában csak a legfelső kártyához férhet hozzá, egy képpel felfelé kiosztott kártyához. Az adott játék szabályai határozzák meg, hogy milyen körülmények között mozgathatja a lapokat.

 

Építés

 

Az egyik kártya egymásra helyezését egy törvényes lépés során építkezésnek nevezik. Az, hogy mi minősül elfogadható lépésnek, az adott Solitaire szabályaitól függ.

 

Alapok

 

A játékban ezeket az alapvető kártyaterületeket az elrendezésen alapoknak hívják, amelyekre kártyákat építhet. Általában, ha egyszer egy alappaklira helyezi a kártyákat, nem tudja újra mozgatni. A játék célja az alapozás felépítése.

 

Üres helyek vagy rések

 

Ha egy egész sort vagy oszlopot mozgat, szóközt vagy rést hozhat létre. Gyakran tetszőleges kártyá(ka)t mozgathat ezekre a mezőkre.

 

Raktárkészlet

 

Az eredeti elrendezésből származó fel nem használt kártyákat készletnek nevezik. A pasziánszban való előrelépéshez menjen végig ezeken.

 

Selejthalom

 

Azok a kártyák kerülnek ide, amelyek semmilyen módon nem helyezhetők el az elrendezésben.

 

Újraosztás

 

Egyes pasziánsz szabályok lehetővé tehetik az újraosztást, amelynek során a fel nem használt kártyákat megkeverik és újra elosztják a játék folytatásához.

Ne feledje, hogy a pasziánszjátékok szabályai kis mértékben eltérhetnek a játszott verziótól függően. A legtöbb játék azonban magában foglalja a kártyák mozgatását a táblapaklik között, a kártyák eldobását, a kártyák kihúzását a készletből és a kártyaszínek építését az alappaklikon belül. De ha megtanulja a pasziánsz terminológiát, akkor jól felkészült a játék bármely verziójára.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló