2023. december 3., Ferenc Olívia

Mindenki ügye

#hajléktalanság #hajléktalanszálló

A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak?- tette fel a kérdést az államtitkár

Csarnó Ákos 2022.12.04. 17:14

 

Ezt a kérdést a belügyi államtitkár tette fel a szociális törvény bizottsági vitájában.

 

A szociális törvény eddig a szociális biztonság feladatainak ellátására az önkormányzatokat és az államot jelölte meg. A javaslat szerint innentől az elsődleges felelősség az egyéné, utána jönnek a hozzátartozók, majd az önkormányzat, aztán a karitatív szervezetek, és csak végül az állam. Azóta egy kormányrendelet is hatályba lépett. Ennek pedig az a lényege, hogy a háborús veszélyhelyzetben „a szociális alapszolgáltatás, a szakosított ellátás, a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a gyermekek átmeneti otthona, a családok átmeneti otthona, valamint a gyermekek esélynövelő szolgáltatásainak fenntartója” eltérhet a jogszabályokban előírt személyi és tárgyi feltételektől.

 

Jámbor András független parlamenti képviselő kérdezett rá a Törvényalkotási Bizottság ülésén, leginkább arra, hogy mi szükség van erre az egészre?

 

A Belügyminisztériumtól Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt, aki szerint csak így tudták elérni, hogy ne kelljen az intézményeket bezárni, majd kifejtette, hogy mindenkinek össze kell húznia a derékszíjat, mert válság van.

A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak? – vont le a következtetést Felkai László.

A bicskanyitogató jelenet 4:09-től:

 

 

indexkép: Dean Purcell / Getty Images

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló