2021. június 24., Iván

Környék ügye

Koronavírus-fertőzött lett egy nő a Heves megyei Lőrinciben, önkéntes karanténba vonult családjával

2019.11.30. 00:00

A nyilvánosság elé állt, hogy elejét vegye a szóbeszédnek.

 

A Heves megyei Lőrinciben pozitív lett egy helyi állampolgár második koronavírus-tesztje. Erről maga az érintett tájékoztatta a Heolt, elmondva: az első tünetek jelentkezése óta ő és családja önkéntes karanténba vonult, kerülték az emberek közötti érintkezést.

 

Úgy fogalmazott: azért fordult a nyilvánossághoz, hogy elejét vegye a szóbeszédnek, s megnyugtassa környezetét, hogy minden tőle telhetőt megtett a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Lakóhelyén az előírásos piros cédula is figyelmeztet arra, hogy belépni tilos.

 

Víg Zoltán polgármester a hírportál érdeklődésére elmondta: a második tesztet hivatalosan még nem akkreditálták, így addig nem lehet igazolt fertőzésről beszélni. A kisvárosban a legutóbbi hírek szerint négy személy esetében rendeltek el hatósági karantént.

 

(Külső fotó forrása: lorinci.hu) 

 

Heves és Békés megyében van a legkevesebb regisztrált koronavírusos beteg

Megyékre lebontva is nyilvánossá tették a fertőzöttek számát. Ahogy mi is megírtuk, a koronavírusnak szentelt kormányzati tájékoztató oldalon kedden jelezték, hogy mostantól kezdve részletesebben közlik a fertőzöttek és az elhunytak adatait. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora, nem és az, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedtek-e valamilyen krónikus alapbetegségben.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló