2023. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#egri bor #gasztro #rozé #varsányi

Egri rozé lett a legjobb a Debreceni Bormustrán!

Csarnó Ákos 2022.12.11. 17:44


A Debreceni Borozó immár tizenegy éve rendezi meg Magyarország legnagyobb vidéki 
borbemutatóját, a Debreceni Bormustrát, ahol idén is díjazták a magazinban legjobban szereplő borok készítőit. A Legjobb Rozénak járó elismerést a Varsányi Pincészet érdemelte ki - tájékoztatott az egriborvidek.hu.

 

Az eseményre a Debreceni Borozó magazin éves tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat kap meghívást, valamint az előző három év Debrecen Város bora nyertesei. Ezen túl ebben az évben vendégeik voltak a XIV. Országos Bio Borverseny aranyérmes borászatai is.

A Debreceni Bormustrán idén is oklevelet vehettek át a Debreceni Borozó magazin tesztjein legjobb szereplő borok készítői. A öt díj közül a Legjobb Rozénak járó elismerés pedig az Egri borvidéken, a Varsányi Pincészetnél talált gazdára.

A borászat 2021-es évjáratú, cabernet sauvignon-ból, merlot-ból és kékfrankosból készített Grand Selection Rosé Cuvée bora kapta a legmagasabb értékelést, 89 pontot a bormagazin rozétesztjén. Az egri csúcsbor mellett a többi díjazott közül kettő a Tokaji borvidékről, egy-egy pedig a Balatonról és Szekszárdról érkezett.

 

Az idei Debreceni Bormustrára 50 borászat vitte el legszebb borait. A színvonalas társasági eseményre a Kölcsey Központ Nagytermében került sor, ahol a remek borok kóstolását kényelmesen össze lehetett kötni egy kötetlen beszélgetéssel a borászatok képviselővel.

 

forrás: egriborvidek.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló