Vélemények

Vasárnap délután kinek jut eszébe kampányolni?

Egy olvasó | 2018. február 20. 23:02:20
Pontosabban: kiknek?

 

Vasárnap délutáni nyugi. Amikor a családok egy kicsit együtt tudnak lenni. Amikor a saját lábon álló apukák, anyukák egy kicsit egymásra tudnak figyelni.

 

A kávé mellett talán egy kicsit félre lehet tenni a közmunkából, minimálbérből "hogyan osszuk be" életérzést. A mindennapi rutin után talán együtt főznek, talán beszélgetnek, talán söprik a havat, törik a jeget. És akkor csörög a mobiltelefon.

36 595 494-es szám a kijelzőn. Kanál megáll, lélegzet visszatart.

 

És akkor a város polgármestere megszólal, Habis László belekezd a hallhatóan olvasott panelszövegbe: Meg kell védeni Magyarországot Sorostól, az Únijótól, az ENSZ-től. Védjük meg Egert! Csak kétszer bakizott a szövegben, mindegy is. De mi meg fogjuk védeni! Mindenkivel szemben, még vasárnap délután is!

 

A hosszúnak tűnő dermedt állapotból nincs ami kizökkentse az embert. Katatón állapotba vált az agy, feloldozást a telefon sípolása ad csak. Az ember megkeveri a kávét, visszaül a fotelba és próbálja átgondolni, hogy pár pillanat múlva nem lesz szüksége kávéra mert anélkül is fel fog ugrani a vérnyomása. Na de a család…

 

Már éppen elnyugodna mindenki, megint megcsörren a telefon. Nyitrai Zsolt közönti a vonal másik végén hallgató szavazót.

 

egy olvasónk

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról