Vélemények

Oppá! Még Franco Neronál is nagyobb sztár érkezik az Egri Bikavér Ünnep megnyitójára

Egri Ügyek | 2017. július 04. 17:27:53
Ilyen az, amikor a politika rátelepszik egy fesztiválra.

 

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, akinek hát nincs sok köze az Egri Bikavér Ünnephez azon kívül, hogy évente elmegy oda mutogatni magát arra az eseményre, amelyet Eger Város Hegyközsége szervez, hétfőn bejelentette, hogy nagy cimborája, Tarlós István, Budapest főpolgármestere is ott lesz csütörtökön a XXI. Egri Bikavér Ünnep megnyitóján. A Facebook-oldalán közölt információ szerinte "Bréking" státuszú.

 

Fotó: nyitraizsolt.hu

 

Hogy a politika miért telepszik rá arra az eseményre, amelyet egyre kevesebb pénzzel támogat Eger önkormányzata, nem tudni, de hogy attól miért lesz jobb a borászoknak, hogy Budapest főpolgármestere is itt lesz, hát passz. De jöjjön, miért ne jöhetne, a gond nem ezzel van. Miért ne lehetne meghívni ismert politikusokat, ismert politikus haverokat, de ezt szenzációként, a fesztivál szervezésének részeként előadni úgy, hogy erről a valódi szervezők semmit se tudnak, nem túl egyenes dolog.

 

A helyi Fidesz egyébként már egyszer bejelentett egy sztárvendéget, aki nem más, mint Franco Nero ismert színész, aki a Honfoglalás c. filmben is játszott. Nem rossz taktika, a piszkos munkát, a szervezést ugyanúgy végzi a hegyközség, az eseményt a méretéhez képest szinte alig támogatja a város, de a politikusok bejelentgetnek és úgy tesznek, mintha nekik lenne köszönhető Eger legnagyobb fesztiválja. 

 

De nem lehetünk mi sem ennyire szarkasztikusak, Tarlós lehet, hogy bejelenti, Eger és Füzesabony között a majd 2040 után leselejtezett fővárosi metrókból építenek ide egy vonalat.

 

Egerben ezért az egyik legjobb fesztivál az Egri Bikavér Ünnep

A környék legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja idén is az Érsekkertben lesz, és ebben az évben is remek programnak ígérkezik. Évek óta Eger egyik legmeghatározóbb nyári eseménye az Egri Bikavér Ünnep, ahol borászok, éttermek mutatják meg közösen, milyen csodás borgasztronómiai lehetőségek rejlenek Egerben és a környéken.

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról