2017. június 24. Iván

Vélemények

Mindig a pénzről van szó

2017. június 10. 10:02:37 | Utolsó frissítés: 13 napja
A kormány egyik különösen érdekes agymenése volt a panellakások felső emeleteinek elbontására tett javaslat. Ráadásul azt Lázár János még meg is erősítette, szóval az ember gyanakodik.

 

Elsőre (meg másodikra is) agyrémnek tűnő ötletben aztán megtalálható a rendszer – a fideszes rendszer. Végy egy védhető, a „megvédendő” csoport által könnyen elfogadható álláspontot, elméletet, majd annak kicsavarásával nyúlj le egy rakás pénzt. Megint.

 

Azzal természetesen senki nem vitázik, hogy a tizediken nyáron roppant kellemetlen, trópusi viszonyok uralkodnak és azzal sem vitatkozik senki, hogy ezek a házgyári panelek már nincsenek jó állapotban és rohamosan romlik az állapotuk. A sztoriban azonban felsejlik a bevált forgatókönyv: keressünk egy olyan, eddig nem létező „piacot” amit kikényszerítünk, mesterségesen beavatkozunk a folyamatokba és végül lehúzzuk – mi és a haverok - a sápot. Mint például a trafikok, bocsánat nemzeti dohányboltok esetében. Emlékszünk rá, hogy ott a fiatalok egészségmegóvása volt a leplező duma?

 

A panelek lakásainak árai a legkevésbé kimagaslóak, persze egy-egy jobb környéken, nagyvárosban lehetségesek eltérő, kiugróan értékes lakások, azonban alapvetően még mindig olcsók. Ráadásul a tizedik emeleti lakások még az átlagnál is olcsóbbak és a Fideszes szakzsargonban panelprolizottak tulajdonában álló lakások ezek.

 

A tizedik emelet elbontásával együtt jár az ott lakók más épületekbe való költöztetésével. De ugye ahhoz kell mindenképpen ház, ami vagy már megtalálható valahol vagy fel kell építeni. És itt jön a fideszes sikerrecept! Az üres lakások, házak vagy a felépítendő házak vételárát valakinek meg kell fizetni. Nem világos, hogy ki fogja állni a cehhet? A tizedikről kitessékeltek valószínűleg nem, hisz elvileg nekik kedvezne a kormány. Az önkormányzatok? Kétséges, mert egy ilyen akció könnyen bedöntene még komolyabb városi költségvetéseket is. Akkor az állam?

 

És eljutottunk ide, hogy igen, a mi pénzünkből fog tovább gazdagodni pár Fidesz-közeli építőipari cég. De nyugodjunk meg, helyi vállalkozások, helyi vállalkozók nem fognak részesülni a feladat megvalósításából hisz már ott áll a sorban elől Mészáros Lőrinc, Garancsi István és ők nem fogják megengedni, hogy a legkisebb morzsa is lehulljon az asztalról.

 

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 Hozzászólok!

KIEMELT ÍRÁSAINK

Videó a Felnémet és Felsőtárkány közötti balesetről
Előzni csak megfontoltan és szépen. Szerencsére nagy baj nem lett, a sérültek viszonylag jól megúszták.

Videó a Felnémet és...

Előzni csak megfontoltan és szépen. Szerencsére nagy baj nem lett, a...

Rengeteg ember szerint az egri az...

Versenyeztetik az egyetemi kampuszokat. A csata elég szoros, de van esély....

Ha karaktert akarsz gyilkolni...

Átlátszó. Már megint.
1
komment