Vélemények

Hazaárulózni csak pontosan, szépen! – Az egri Fidesz elnöke kiborította a bilit. Saját magára

Csarnó Ákos | 2018. február 03. 16:02:51
Milyen messzire gurult a gyógyszer?

 

Nem gondoltuk volna, hogy értelmesnek tűnő, felnőtt emberek, önkormányzati képviselők önként és dalolva pecsételnek meg, ítélnek el embereket Egerben. Nem parancsra, csak jó gyáván.

 

Párszor újrahallgattuk, néztük a legutóbbi közgyűlés azon részét, amikor arról a napirendről tárgyaltak a városatyák és városanyák, hogy bezony nekik is be kell állni a sorba, és el kell utasítaniuk a Soros-tervet, hogy "ne legyen Egerbe' migránstábor", és hogy Soros György ne vásárolhassa fel az egri civileket. Egyébként talán ez lehet az első olyan napirendi pont, előterjesztés az egri közgyűlés életében, hogy a tagok azt se tudták, mire szavaznak, mert tűpontos bizonyítékuk nincs arra vonatkozóan, hogy a feltételezéseik létezőek-e. De ez már legyen az, illetve a féktelen kormányzati propaganda baja. Vissza a vitához: az egriszin.hu szépen csokorba szedte az eseményeket, IDE kattintva önök is megcsodálhatják a parádés polgármesteri, alpolgármesteri, bizottsági elnöki és képviselői eszmefuttatásokat muszlimokról, ledöntött keresztekről, Brüsszelről. Akinek gyomra van hozzá, az hallgathatja az egri Jobbikból igen, de a Jobbikból nem távozó képviselő igazi, tőről metszett uszító szavait (nemhiába, na, maga vette le a szájáról a szájkosarat, legalább tudjuk, milyen az igazi Jobbik).

 

Ám mindennek a legalját a Fidesz-KDNP képviselői mutatták, alakításával közülük is kiemelkedett Martonné Adler Ildikó alpolgármester, aki egyben a Fidesz városi elnöke és pedagógus és minden következmény nélkül, alaptalan következtetések levonása után lehazaárulózta.... Na itt jön a gond, talán Komlósi Csaba LMP-s önkormányzati képviselőt, vagy minden ellenzékit, aki nem szavazta meg az eszement előterjesztésüket, na és megemlítette ekkor portálunkat, az Egri Ügyeket is. De nézzük csak pontosabban!

 

Az elmúlt két évben csak azt hallottuk, hogy, aki migránsok ügyében egy vessző eltérőt mond, állít, esetleg kérdez, máris soros-bérenc, betelepítéspárti stb. A józan ész hangjait sem tűrte a hatalom. Mondjuk ez érthető a hatalom szemszögéből, azonban az, hogy most meg pedánsan megkülönbözteti az eddig szarba sem nézett (lásd Őcsény) bevándolrókat, nos az legalábbis furcsa. Mi, itt az egriugyek.hu lapjain sohasem rejtettük véka alá, hogy az egész kormányzati kommunikációt egy nagy baromságnak és az emberek hergelésére alkalmas eszköznek tartottuk. Most is annak tartjuk. A bevándorlásra, mint hatalmas problémára adott válaszként szerintünk az ország gyűlölettel elborítása kifejezetten káros és visszataszító. Nem megoldás - bár jól cseng sokak fülében. És akkor eljutunk ide Egerbe is, ahol egy darab menekültet sem, nemhogy gazdasági bevándorlót, migránst láttak volna.

 

Itt jegyeznénk meg ismételten: a világban zajló folyamatok miatti népvándorlás alapos kihívások elé állítják Európát, de erre oly uszítással és propagandahadjárattal reagálni, ahogy ezt a Fidesz teszi a magyar adófizeték pénzéből, kissé gusztustalan. 

 

Ha a kormány által sulykolt védelem, bevándorlást kezelő kezdeményezések, mint pékdául a kerítés stb., mind remek dolgok, akkor miért kell külön közgyűléseken hergelni az országot idejétmúlt felvetésekkel. Ne feledjük, hogy az elmúlt két évben minden csövön azt hallhatta mindenki ebben az országban, hogy aki jön, az migráns és itten keresztényüldözés, nőmegerőszakolás, sorosgyörgy lesz. A kormány és a Fidesz elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az országot megmérgezte, ugyanis a nemrég kiderült információk alapján mégis voltak, méghozzá 1300-an, akiket befogadott az állam. 

 

A közgyűlés képviselőinek elme- és lelkiállapotával nem szeretnénk foglalkozni, azt a nézők, hallgatók tegyék meg, mi csak arra szeretnénk rámutatni, hogy itt tömény hazaárulózás történt. Miért? Mert okosabb, elmésebb, szellemesebb nem jutott eszébe a keves Alpolgármester Asszonynak. Na de itt a politikus szövege, van egy kis izzadtságszaga, nehéz összerakni, de 1-2 olvasás után meglesz:

 

„Azt kell, hogy mondjam, hogy az, aki a magyar emberek védelmét nem tartja fontosnak, nem elsősorban fontosnak, szemben azokkal akik egyébként ránk rúgják az ajtót és úgy szeretnének bejönni az országba, keresztülvonulni, így van  és nem menedékjogot kérve, akkor én meg elmondom, hogy milyen definícióm van nekem erre a fajta törekvésre amit önök az Egri Ügyeken keresztül izzadságszagúan produkáltak már egész héten, sőt a múlt héten. Szóval én ezt úgy mondanám, hogy a hazaárulás az adott nemzet biztonsága ellen saját állampolgárai által elkövetett bűncselekmény. Ez a véleményem.”

 

De hogy nem szövegkörnyezetből kiragdott mondatrészekről van szó, meg is hallgathatják a dörgedelmet és még az azt követő értelmezéseket is. Érdemes.

 

videó: egriszin.hu

 

Az alpolgármester egyértelműen azon a véleményen van, amihez persze joga van, csak éppen hülyeség, hogy például mi, a portál a nemzet biztonsága ellen agitálunk. Definícióilag. Csak hogy ezt a definíciót ránk és azokra érti, akik a saját zavaros eszmerendszeréhez képest nem a fideszes mantrát sorolják. Az ezt követő magyarázkodás és a közgyűlés fideszes tagjainak szerecsenmosdatása már-már burleszk filmbe illően mutatta meg, hogy van az a mélység, ahová szívesen és önszántukból lesüllyednek.

 

A szövegértésen és a diszlexián túl itt sajnos sokkal nagyobb a baj…

 

De ha már a definícióknál tartunk, keressük meg a Magyar Nyelv Értelmező Szótárának egyik szócikkét.

 

ALJAS [jj v. lj] melléknév és főnév (rendsz. rosszalló)

  • I. melléknév -an v. -ul, -abb
  • 1. Olyan <személy v. csoport>, aki, amely alantas (4) indulatokból vezettetve, céljai megvalósításában minden emberi és erkölcsi szempontot elvet, s eszközeiben sem válogatós; hitvány, gyalázatos. Aljas banda; aljas fráter, gazember. □ Nyomorult, aljas, rossz-szájú világ …! (Kaffka Margit) || a. Ilyen személyre valló, tőle származó, vele kapcs. Aljas árulás, beszéd, bűntett, csel, merénylet, rágalom, szövetkezés, terv, ügy; aljasan v. aljasul viselkedik. Aljas módon elárulta társait. □ Cél az aljas eszközt soha ki nem menti. (Arany János) Sziszegve se szolgálok aljas, | nyomorító hatalmakat. (József Attila)
  • 2. (régies) Közönséges, durva, alantas. □ Két hétig lappangtam mint … betegőr [= betegápoló], végeztem a legaljasabb szolgálatokat. (Jókai Mór)
  • 3. (tájszó) Üledéket tartalmazó <folyadék>; zaccos. || a. (tájszó) Sok szemetet, ocsút tartalmazó .
  • 4. (tájszóirodalmi nyelvbenrégies) Alacsony, alant levő, mélyen fekvő. □ Mint vándor a bérceken … szánakozással nézünk az aljas völgyekre. (Eötvös József) || a. (ritkarégies) Alacsony színvonalú. □ Aljas soha fel nem viruló létünkkel [kell] megbarátkoznunk. (Széchenyi István) || b. (régies) Alacsony társadalmi rétegből származó, alsóbb rangú, rendű <személy, csoport>. □ A tragédia személyei helyesebben választatnak … a magasabb rendű … osztályból, mint az aljasabból. (Vörösmarty Mihály) Történetemmel csak aljas körökben forgok s paraszt szenvedések apotheosisát [= megdicsőítését] írom. (Eötvös József)
  • II. főnév -t (irodalmi nyelvbenrégies) Aljas tett, cselekedet. □ Ismerem a szívét: ő nem tehet aljast. (Arany János) Vérpadra mostan, … Nem mintha aljast bírtam volna tenni, De mert nagy eszme lelkesítni bírt. (Madách Imre)

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról