Vélemények

Három érv, hogy Gyurcsánynak nem érdeke a kormányváltás

2017. november 06. 11:02:37
Vele sohasem fog sikerülni.

 

A Közös Ország Mozgalom koordinálásával 8 ellenzéki párt kidolgozott egy alternatív választási törvényt, a mostani fideszes ellenében. Egyedül csak a Demokratikus Koalíciónak volt külön álláspontja arról, hogy a nem Magyarországon élők ne szavazhassanak a magyar országgyűlési választásokon. Most, hogy a DK ezt a témát fő választási kommunikációs elemmé emelte, tudatosan szembemegy az ellenzéki konszenzussal, vagyis valójában nem akarnak ők semmilyen ellenzéki együttműködést, csak a saját támogatottságukat akarják növelni.

 

Ráadásul ennek a kérdésnek a fő mondanivalóvá emelése csak konfliktusgenerálásra jó, ami a Fidesz malmára hajtja a vizet, vagyis ezzel a DK segíti a Fideszt a hatalomban maradni. Tehát éppen Gyurcsány Ferenc politikája a kormányváltás akadálya.

Önmagában sem igaz az, hogy kizárólag a határon túli magyarok szavazatoknak köszönhette a Fidesz a 2014-es kétharmadot, hanem a Fidesz felé lejtő választási rendszer, melynek fő bástyái a nyertespremizálás és az igazságtalanra szabott választókörzetek. Ehhez járult még hozzá a rossz ellenzéki stratégia, vagyis a sikertelen összefogási konstrukció vezetett a végeredményhez.

 

Konklúzió:

 

Gyurcsány Ferenc a határon túli magyarok szavazatának elvételére irányuló kampányával egyértelműen a saját pecsenyéjét sütögeti, melynek nem a kormányváltás az elsődleges célja, hanem a baloldalinak mondott oldal leuralása. Ugyanabból a kottából játszik, melyből a Fidesz is, csak éppen nem a migránsokat veszi célkeresztbe, hanem a határon túli magyarokat. Magyarország egyik legnagyobb jelenkori problémája a politikai vezetés által generált gyűlöletkeltés. Gyurcsány Ferenc erre a rollerra pattant fel, tovább mélyítve az ország mentális válságát. Ezt nem lehet kimagyarázni még azzal a technikai hozadékkal sem, hogy a Demokratikus Koalíciónak még a választás előtt lesz egy vaskos saját Kubatov-listája azon nevekkel és címekkel, akik aláírják az íveiket.

 

Szerk.

 

fotó: MTI, Vajda János

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról