Vélemények

Egri mese a mérséklődő, néppárti Jobbikról

2018. január 31. 13:02:42
A cukiságkampány utcája Egerben ért véget.

 

Azért még lesz miről elbeszélgetnie Vona Gábornak és a „mezei” tagságnak a szombati Jobbik nagyrendezvény után. Legalábbis a párt sasfészkének számító Heves megyei tagsággal mindenképpen.

Csak gyorsan átfutva a Jobbik pályaívét a kezdetektől napjainkig: bakancscsattogtatásos, magyargárdázós, cigány-, és zsidóellenes megnyilvánulások, nyílt rasszizmus képviseletétől eljutottunk ma már a cicás-vizslás Vona Gábor képekig, a néppártosodási kísérletig vagyis a párt identitásválságáig. A Fidesz jobbról előzi a Jobbikot, minden témáját lenyúlja, átformálja és tálalja perfekt módon, a Jobbiknak marad a visszafordulás.

 

Ez azonban feloldhatatlan ellentétbe torkollik amikor a párt vezetésének nyilatkozatait, kommunikációját és a tagság megnyilvánulásait nézzük. Heves megye azért is különösen fontos, mert a Jobbik nagy nevei közül rögtön hárman is itt indulnak az országgyűlési választáson. Vona Gábor elnök a gyöngyösi körzetben, Mirkóczky Ádám pártszóvivő az egriben, mígy a parlament alelnöki tisztségét betöltő Sneider Tamás a hatvani körzetben. Erős a csapat, azonban a botrányok a megyében is felszínre kerültek.

 

Már régóta cikkezett a kormánypárti sajtó az egri Jobbik belső problémáiról de arra azért az érintetteken kívül senki nem számított komolyabban, hogy kilépések, nyílt konfliktusvállalások is történnek. Egerben a párt helyi szervezetének meghatározó tagjai Bognár Ignác és Tóth István az Egri Közgyűlés tagjai, a Jobbik színeiben nyertek képviselői mendátumot. A néppártosodási, cukisági fordulatot nem tűrő csapat, akikhez a két képviselő is tartozott, nem tűrhették tovább a vezetők irányítását ezért kiléptek. Azért, hogy ne a cukiságot hanem az eredeti, ős-jobbikos „értékeket” képviselhessék Tóth otthagyta az egész pártot, Bognár viszont megtartotta párttagságát ám az egri szervezetből kilépett. A mandátumukat nem adták vissza.

 

Na, ezzel fel is szabadultak a képviselők, mert a legutóbbi közgyűlésen az egri városháza falai által is ritkán hallható, összeszedettségben kicsit hiányos ám annál veretesebb zsidózást engedett meg magának Bognár. Íme:

 

videó: egriszin.hu

 

Ezt két dolog miatt tehette meg. Egyrészt már nem kellett tartania az egri szervezet retorziójától, mondhatjuk úgy is,hogy a szájkosarat maga vette le magáról. A másik dolog pedig a fidesz. Amíg az LMP-s képviselőt simán lehazaárulózták és aztán kínos magyarázkodásba kezdtek addig egy szóval nem utasították rendre a jobbikos felszólalást.

 

videó: egriszin.hu

 

Szóval lesz miről beszélgetni a jobbikosoknak egymás között, legfeljebb majd tovább bomlanak. A Fidesz kettősmércéje meg már úgyis ismerős.

 

A szerk.

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról