Vélemények

De most őszintén, tényleg nincs másra igény, csak erre az észnélküli sorosozásra?

Kondor András | 2017. december 14. 14:03:23
Valódi koncepciókat, választási programot, szakpolitikai értekezéseket senki nem kíván?

 

Kigyűjtöttük az MTI-ben található mai fideszes reagálásokat, és elszörnyülködtünk, hogy tényleg mindent le lehet söpörni az asztalról annyival, hogy: Soros…., aki meg nem Soros, az meg az ő embere, mert nem Orbán, és ha nem Orbán, akkor meg a Soros. Talán Simicska. Ennyi.

 

És oké, ez megy már egy ideje, de felmerült bennünk a kérdés, hogy tényleg odáig jutott a mai magyar társadalom, hogy ezzel és ennyivel beérni? A szemét lesüti, ha meg kommunistázni, dékázni vagy nácizni kell, akkor kiutálkozza magát, na meg ott vannak az országot elkerülő menekültek, és kész, ennyi volt.

 

Vegyünk csak máról néhány példát! Nem kell demokráciázni, és különösebben erősen érvelni sem amellett, ha egy kormány milliárdokért szervez egy erősen propagandaszagú konzultációt, legalább minden kétséget kizáróan meg lehessen már ismerni, hogy a számok, amelyekkel dobálóznak, mire alapozottak. Aki ezt meg meri kérdezni, vagy megkérdőjelezi, hogy tényleg annyi-e az annyi, az – idézet Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának mai nyilatkozatából – tuti Soros embere, aki

 

összehangolt támadást indított a nemzeti konzultáció ellen a "hozzá tartozó szervezetek" segítségével.

 

Majd egy másik mai példa: a Momentum aláírást gyűjt a civil törvény visszavonásáért, be is jelentették, hogy már 20 ezer szignójuk van. Erre a Fidesz reagálása:

 

A Momentum ezzel az aláírásgyűjtéssel a Soros-hálózatot védi. (…)Ezzel az aláírásgyűjtéssel a Soros-gárda teljesen szembe megy a magyar emberek véleményével is…

 

És egy harmadik Fidesz-reagálás arra, hogy az LMP szerint kétséges, hogy tényleg annyi nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be eddig, mint amennyit a kormány kommunikál:

 

Egyetlen kérdésünk van az LMP-hez: mennyit kapnak ezért Sorostól?

 

Tényleg ennyi elég lenne, a jobboldali választók sem igényelnek mást? Nekik sem unalmas ez, vagy tényleg nem kíváncsiak a valódi problémákra, lehetőségekre és irányokra? Baromi elszomorító.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról