Vélemények

Amikor a Fidesz eljátssza a nagyhalált

2018. január 09. 17:01:54
Komolyan nem lehet eldönteni, hogy nevessen-e az ember vagy éppen ökölbe szorítsa a kezét miután a Fidesz levelet küldött végső elkeseredésében az embereknek, hogy adjanak pénzt Soros ellen.

 

Egyáltalán nem arra akarok célozni, hogy ne gyűjtsenek. Felőlem aztán gyűjthetnek, inkább arra utalnék, hogy egy olyan szervezet, amely már teljesen behálózta a magyar gazdaságot, érdekkörei már az iskolai takarítónők kiválasztásáig leérnek az és bárhová lép strómanok teremnek lába nyomában pénzt kórencsál a magyaroktól! Végül inkább nem nevetek és nem is mérgelődöm, csak megállapítom, hogy szánalmas.

 

Teszi mindezt akkor, amikor a rövid pórázon tartott Állami Számvevőszék éppen csuklóztatja az ellenzéki pártokat (a kormánypártokat érdekes módon a választásokig nem fogja ellenőrizni) és a néhány millióstól a több száz milliósig terjedő büntetéseket dobál majd' mindegyiknek. Ezek, igen, ezek kérnek pénzt a választópolgároktól. Mert most választópolgároknak minősülnek. Igazából itt megint arról van szó, hogy a Fidesz mobilizálni, egybe-tartani kívánja a társaságát, választóit, jó kis beszédtémává emelve egymás közt a 100 forintos adománykáktól és az államtitkár által be nem vallott ám minden bizonnyal tízezres nagyságrendet is meghaladó békekölcsönig. És ugye azt se felejtsük el, hogy egy ilyen kamu-adományozós kampánnyal ügyesen el lehet leplezni, hogy melyik Fidesz-haver-oligarcha mennyivel tolja meg a kampányt, lehet lobogtatni a sárga csekkeket: Mari néni és Józsi bácsi összekuporgatott pénzecskéje segíti a Fideszt. Hah!

 

 

A mutatvány akkor válik paródiává amikor az ellenzéki pártoktól elirigyelt adománygyűjtés (azon túl, hogy tényleg egy kis zsebpénzhez juttatja a Fideszt) csúcsra járathatja a Kubatov-listát. Amit egy ideje nem frissítettek, mert Orbán Viktor a lista értelmében megint Simicska Lajoshoz fordult. Az erzsébetutalványokkal megbolondított nyugdíjasok minden további nélkül fognak fizetni, de halottak valamint régi fegyvertársakból ádáz ellenféllé avanzsált oligarchák biztosan nem fognak fizetni.

Jó, nyilván a túlbuzgó rendszer, a Kubatov-lista hibája, hogy bekerül SL is a szórásba, de ez a tolvaj banda az utolsó fillérért is lehajol, az fix.

 

CSÁ

(kép: hvg.hu, Simicska Ádám fb)

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról