2017. március 28. Gedeon

Vélemények

A XXI. század kórháza

Komlósi Csaba | 2016. március 09. 08:17:20 | Utolsó frissítés: 1 éve
„A vidéki kórházak … XXI. századi körülmények fogadják a betegeket” – mondta az ember, aki még sohasem hazudott.

 

Múlt vasárnapig azt hittem, hogy komoly gondok vannak az egri Markhot Ferenc kórház működésében. Bár kívülállóként nyilván több esetben nem tudtam eldönteni, hogy a vitázó felek közül kinek van igaza, azt azonban a hozzám érkező lakossági telefonhívásokból is érzékelni véltem, hogy nincs minden rendben az intézmény falain belül.

 

Vasárnap óta azonban már tudom, hogy tévedtem. Miniszterelnökünk sok mindent megvilágító beszéde óta tudom, hogy csak rosszul közelítettem az egész kérdéshez! „A vidéki kórházak … XXI. századi körülmények fogadják a betegeket.” – mondta az ember, aki még sohasem hazudott. Na már most, Eger az ugye vidék, tehát az egri kórház vidéki kórház, ergo az egri kórház XXI. századi körülmények között működik!

 

Egy XXI. századi kórházban teljesen természetes, mondhatnám a napi rutin része az, hogy hat radiológus egyszerre mond fel, hogy karácsony táján napokig nincs fűtés a reumatológiai osztályon, hogy több mit egy hónapig nem működik a sterilizáló berendezés, hogy évekig nem fizetik a ki a dolgozóknak járó béren kívüli juttatásokat, hogy az eredetileg uniós forrásokra alapozott fejlesztéseket, azok elbaltázása miatt a magyar adófizetők 700 millió forintjával kell kihúzni a bajból (micsoda siker, ugye Nyitrai úr!), hogy kitiltják (vagy nem) a távozó gazdasági igazgatót, hogy beüzemelik az új CT-t és az MR-készüléket…

 

Hát így telnek egy XXI. századi kórház mindennapjai itt vidéken.

 

Mit tehetnék én még ehhez hozzá?

 

Komlósi Csaba

egri önkormányzati képviselő

 

A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk, azonban azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Természetesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket szívesen közre is adunk.

 Hozzászólok!

KIEMELT ÍRÁSAINK

A ZF Hungária közel 800 új munkahelyet hoz létre Egerben
Átalakulóban az autógyártás, ezért is bővül az egri üzem.

A ZF Hungária közel 800 új...

Átalakulóban az autógyártás, ezért is bővül az egri üzem.

Nem találták meg az Eger-patak...

A Katasztrófavédelem ugyan megvizsgálta a helyszínt, de nem találtak már...

Fehér anyag ömlik az Eger-patakba!

Az Eger-patakba a Szala városrész felől furcsa, fehér szennyeződés folyik...
4
komment