Mindenki ügye

Újra lehet népszavazás Magyarországon

| 2017. július 26. 15:02:35
Az állami cégek vezetőinek pofátlan fizetéseinek megregulázásával mindenki jól járna. Persze a cégvezetők nem.

 

Ma kikértem a választási irodától a népszavazási aláírásgyűjtő íveket. Jövő héttől az MSZP, az LMP, a PM, az Egyutt, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt segítségével indul a 120 napos kampány" - írja Facebook-oldalán Vágó Gábor volt LMP-s politikus. Így szól a kérdés:

 

Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?

 

Ám ez még nem minden, ugyanis Vágó azt is reméli, hogy a kérdése a lassan tíz éve befagyott köztisztviselői illetményekre is kihat, ugyanis a jelenlegi vezetés nem hagyhatja, hogy pl. Matolcsy György fizetése alacsonyabb legyen. A köztársasági elnök fizetése a mindenkori köztisztviselői illetményalap 39-szerese azonban ezt megváltoztatni már csak kétharmaddal lehet. Vagyis a kör bezárul.

 

A jövő héten elindul az aláírásgyűjtési kampány és négy hónapig fog tartani, ne csodálkozzon senki ha az utcákon aláírásgyűjtőkkel találkozik. Ja, a Momentum Mozgalom nem fog részt venni a gyűjtésben, őket senki se keresse, ők a kérdést és a népszavazást elutasítják.

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról