Mindenki ügye

Úgy süllyed az MSZP, mint a Titanic

2017. október 27. 15:02:39
Egy televíziós műsorban jelentette ki Gyurcsány Ferenc, hogy sem közös miniszterelnök-jelöltet, sem közös listát nem szeretne a DK az MSZP-vel.

 

Ez a Botka-lemondást követően elkezdett tárgyalások és közös tervek kudarcát jelenti.

 

Gyurcsány Ferenc az ATV kérdésere felidézte a még a 2014-es választások után a Népszabadságban megjelent írásának a lényegét, ami arról szólt, hogy a demokratikus ellenzék sorsa középtávon egy nagy, nyitott Demokrata Pártban fog találkozni. Két fontos feltétellel viszont számolni kell szerinte: az egyik, hogy a demokratikus ellenzéki oldal szereplőinek az "orbáni önkénnyel szemben kell definiálni magukat, a másik pedig, hogy a hatályos választási törvényben a többségi elv az erősebb követelmény.

 

A DK és az MSZP együttműködéséről azt mondta, hogy együttműködésről az egyéni választókerületekben akarnak a szocialistákkal megállapodni, "nem közös listáról, és nem közös miniszterelnök-jelöltről". Korábban az MSZP még Botka László miniszterelnök-jelölt irányítása alatt elutasította Gyurcsány közeledését, azonban Botka lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. A DK örömmel fogadta a megtört MSZP közeledését, de úgy tűnik, hogy pont ők fogják megadni a kegyelemdöfést a szocialistáknak, akik önálló miniszterelnök-jelölt nélkül akartak egyezkedni a DK-val, ami viszont vérszagot érezve elzárkózott. Az MSZP olyan légüres térbe került, ami önazonosságának teljes feladását jelenti.

 

 

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b-j) Budapesten, a Vértanúk terén ahol ellenzéki pártok vezetői megkoszorúzták a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobrát 2017. október 23-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Forrás: atv.hu

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról