Mindenki ügye

Orbán Viktor szerint Magyarország nem szorul más pénzére

2017. november 12. 23:02:07
Az oroszoktól pedig csak viccből vesz fel 3000 milliárd forintnál is többet a magyar állam.

 

Az utóbbi években Magyarországon a politikai kommunikációt nem a valós adatok és reálisnak mondható kijelentések jellemzik, egyre inkább eluralkodik a szédítés, a terelés és a ferdített infók tálalása. Nincs is a valóságra szükség, amíg van Soros és az a milliónyi menekült, akik nem ostromolják a kerítést. A receptet kifőzték: mindig kell egy ellenség, akitől nem védelmez a hős miniszterelnök, a többi már nem számít, a gyűlöletplakátok úgyis eltakarják a valóságot.


Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén, Budapesten ezt találta mondani:„Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, gazdaságát, nem szorul más pénzére”.


A kormányfő ma a nagyon feledékeny énjét vehette elő, vagy csak kedve volt egy bazi nagyot hazudni. Mindenesetre elég csak megnézni, mennyi uniós forrás érkezik Magyarországra, amelyre kapásból vágja rá bármelyik fideszes politikus, hogy ja, az nekünk jár. Bizony, jár, de kíváncsiak lennénk, hogyan teljesítene a saját lábára nem álló gazdaságunk azok nélkül a források nélkül. De ha már ott tartunk, hogy Magyarország „nem szorul más pénzére”, akkor érdemes lenne felidézni, hogy kitől kértünk és kaptunk gigantikus HITELT – vagyis más pénzét – Paks2 megépítésére. Ja, az oroszoktól, ráadásul 10 milliárd eurót, ami több mint 3000 milliárd forint. Csak a miheztartás végett: 3000 milliárd forint volt, amikor államosították a magyarok magánynyugdíjpénztári megtakarításait. Az a pénz hová tűnt?

 

külső fotó: mti.hu

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról