Mindenki ügye

Micsoda öröm és boldogság! A miniszter szerint megszűntek a gondok a köznevelésben

2018. február 03. 08:02:54
Pedig elvileg Balog Zoltán is ebben az országban él.

 

Csak néhány szomorú hír az utóbbi időszakból a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban: mélyponton a felsőoktatásba járók száma, vidéken iskolák rohadnak szét, kifüggesztik a megrovást kapó diákok nevét, olyan súlyos a pedagógushiány, hogy nemrég volt olyan iskola, amely bármilyen szakos tanárt felvett volna, csak hogy meglegyen a létszám. És az sem túl szívderítő, hogy mélyponton van a nyelvvizsgázók száma is. Nem soroljuk tovább.

 

De végre jött Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki hétfőn egy budapesti rendezvényen mindenkit megnyugtatott és közölte: a köznevelés megújítása terén elvégzett munka igazi visszaigazolásának tekinti, hogy 30 százalékkal nőtt a pedagóguspályára jelentkezők száma. Az MTI termelési riportja beszámolója szerint a miniszter az elmúlt nyolc év köznevelést érintő átalakításáról azt mondta, hogy vége van az átmenet nehézségeinek, megszűntek a működési problémák, bejáratott rendszerben folyik a tanítás, a köznevelés átalakításával jelentős terhet vettek le az önkormányzatok válláról.

 

Annyira jó lenne, ha olyan kormánya, minisztere és kormányon lévő szakpolitikusai lennének ennek az országnak, akikkel lehetne érdemben beszélgetni, netán az emberek életét meghatározó szakpolitikai kérdésekben konstruktív munkát végezni. Például az oktatásban. Amíg ilyen nincs, addig maradnak a hangzatos, olykor semmitmondó szavak, a hazugságok és az ámítás. Kár.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról