Mindenki ügye

Mi van hárommillió ember nyugdíjbefizetésével?

2017. május 10. 11:03:37
Itt 3 millió ember korábbi befizetéseit lopták el.

 

Az LMP szerint Orbán Viktor ismét átverte a nyugdíjasokat, amikor azt állította a parlamentben, hogy a kormány eddig minden kötelezettségét teljesítette a nyugdíjak ügyében. A minimálnyugdíjak összege változatlanul 28.500 Ft, az állami rendszerben pedig továbbra sem hozták létre az egyéni számlákat, holott erre országgyűlési határozat is kötelezte a kormányt. Nem véletlenül késlekednek a bevezetéssel: 3 millió ember korábbi befizetéseit lopták el.  

Valós egyéni számlák hiányában nem tartják nyilván annak a 3 millió embernek a korábbi befizetéseit, akiknek elvették magánnyugdíjpénztári megtakarításait, és visszakényszerítették az állami rendszerbe. Nem véletlenül: azt a pénzt, a ma még dolgozók nyugdíjának fedezetét az Orbán-kormány felélte, ellopta.

Valós egyéni számlák hiányában az emberek nem tudják, hogy befizetett nyugdíjjárulékaik után mekkora nyugdíjra számíthatnak. Nemcsak a fiatalok számára lett bizonytalan a jövő ebben az országban, hanem az nyugdíjasoknak is.

Az egyéni számlákon túl a kormány trükközik a nyugdíjemeléssel is, hiszen nem emelte meg a várható infláció mértékével, csak később akarja pótolni. És nem emeli meg a minimálnyugdíj összegét 50.000 forintra a mai 28.500 forintról, pedig próbáljon megélni ennyiből bármelyik Fideszes képviselő vagy valamelyik családtagja.

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról