Elindult a nyomozás a Lenkey-ügyben az adatok visszatartása miatt
A konyha
Az úgynevezett amerikai konyhás nappali sajátossága, hogy a főzőtér valamelyik sarokba kerül. Ennek többszörös előnye is van: egyrészt nem szükséges külön helyiséget kialakítani az ételek elkészítéséhez, ezzel pedig akár 5-15 négyzetméter közötti szabad teret is nyernek a lakók, másrészt a tálalás sokkal könnyebbé válik, hiszen az étkező egybevonásra került a konyhával.
A helyzet hátránya, hogy nehezebb szeparálódni, hiszen - valljuk be - a főzés egy olyan tevékenység, amely jó esetben kikapcsol, ám ha közben valaki más például olvasna vagy televíziót nézne, akkor könnyen zavarhatjuk egymást.
Ahhoz, hogy a kellemetlenségeket el tudjuk kerülni, használjunk olyan térelválasztó elemeket, mint a polcok, bárasztal, vagy akár egy paraván, amely segíti a szobában elhelyezett különböző funkciók együttes meglétét.
Az étkező
Szerencsére a konyha és az étkező különválasztására nincsen szükség, sőt kifejezetten előnyös, ha egymáshoz közel vannak. Arra azonban érdemes odafigyelnünk, hogy az étkezőszékek ne legyenek útban a konyhai sürgés-forgásban, illetve az esetleg kicsapódó zsír vagy olaj ne csöpöghessen rá az ülőalkalmatosságokra.
A pihenő tér
Különösen nagycsaládok vagy vendégek hívása esetén lehet nagy előny az, hogy a házigazda, akire a főzést terhei járulnak, nincs teljesen kivonva a társaságból, azaz az ételek készítése közben is részt vehet a beszélgetésben.
A legjobb, ha a kanapé vagy más ülőalkalmatosságok a konyhai térrésznek háttal, vagy oldalt kerülnek elhelyezésre. A nappali pihenő részét képek és növények tehetik még hangulatosabbá.