Mindenki ügye

Egyetlen devizahiteles család sem kerülhet utcára

MTI | 2017. augusztus 21. 17:02:41
Jól kibabrált a kormány a devizahitelesekkel.

 

Az LMP felszólítja a kormányt, azonnal gondoskodjon arról, hogy egyetlen devizahiteles család se kerüljön utcára. Az ellenzéki párt emellett elvárja a Fidesz-frakciótól, hogy vegyen részt a várhatóan hétfőn tartandó rendkívüli parlamenti ülésen, és támogassa az LMP devizahitelesek helyzetének javítását célzó javaslatát. 

    

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a jövő hétfőre tervezett rendkívüli parlamenti ülés várhatóan határozatképtelen lesz a kormánypártok távolmaradása miatt. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Fidesz érzéketlen a probléma iránt, nem fogja fel, hogy mit jelent egy családnak a kilakoltatás. 
   

Az ellenzéki párt visszaállítaná a kilakoltatási moratóriumot és felfüggesztené a folyamatban lévő eljárásokat. Schmuck Erzsébet rámutatott: több mint 70 ezer ember, köztük csaknem 5 ezer gyermek él lakcímkártya nélkül, akik így az egészségügyi szolgáltatásoktól és más állami járandóságoktól is elesnek. Számuk két év alatt több mint 10 ezerrel nőtt - tette hozzá.

 

forrás: mti.hu

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról