Mindenki ügye

Egyedül neveled gyermekeidet, gyermeked?

2017. június 11. 19:02:42
Akkor ez most elsősorban neked szól.

 

Az egyszülős családok szegénysége messze felülmúlja a többi család szegénységi arányát, körükben az átlag kétszerese a szegénység, egyharmaduk él a szegénységi küszöb alatt. Ezért az első és legfontosabb feladat az anyagi terhek enyhítése.

 

Az LMP a munkaidőhöz igazodó bölcsődei ellátással és rugalmas nyitva tartással, a rugalmas és atipikus munkavégzési formák választhatóságával tenné lehetővé, hogy a gyermeküket egyedül nevelők is normális életet éljenek. A könnyen és rugalmasan igénybe vehető gyermekfelügyeleti szolgáltatás, mint a házi segítségnyújtás egy formája történhetne önkormányzati segítséggel vagy civil szervezetek által megszervezve.

 

Munkába állást segítő programot indítanának, munkáltatói kedvezményekkel ösztönöznék az egyedülálló szülők foglalkoztatását. Lakhatási nehézségek esetén biztosítanák, hogy a szociális bérlakások igénylése során előnyben részesítsék a gyermeküket egyedül nevelő szülőket.

 

Mindemellett az egyedülálló szülők elszigeteltségét, információhiányát is csökkenteni szeretnék. Ehhez jogsegély-szolgálatot működtetnének, ami jogi segítséget és tanácsot adna válási, gyermekfelügyeleti, láthatási, kapcsolattartási ügyekben, illetve tájékoztatást adna az egyszülős családok számára elérhető juttatásokról, lehetőségekről, valamint a hasonló helyzetben levő családok alkotta közösségek, klubok elérhetőségéről - tájékozttott a Lehet Más a Politika.

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról