Mindenki ügye

Botka László otthagyja az egész félresikerült összefogást

2017. október 04. 10:03:00
Ennyi volt ebben az egészben.

 

"Hibáztam, mert alulértékeltem a Fidesz aljasságát; azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket" - indokolta Botka László hétfői lemondását.

 

Botka a DK és az LMP hétvégi döntésével indokolta a távozását kitérve Tarjányira és Lattmannra és arra, hogy az elmúlt hét végén az LMP és a DK is kimondta, hogy külön listát állítanak. Szerinte azzal, hogy e két párt külön indul a demokratikus oldal további szétforgácsolódását érik csak el.

 

„Ez az én elmúlt néhány hónapnyi munkám, politizálásom kudarca. Ha ezek a pártok, az LMP és a DK deklarálják, hogy céljuk mindössze a parlamentbe kerülés, és nem Orbán leváltása, akkor lelkük rajta."

 

Botka szerint az egyetlen győzelmi út: ez az ellenzék közös fellépése lett volna. "Sajnos hibáztam, mert nem gondoltam, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az Orbán- rezsim parlamenti padsoraiban. Hibáztam, mert alulértékeltem a Fidesz aljasságát, azt, hogy semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megállítsa azt, ami hatalmát leginkább veszélyezteti: az ellenzéki összefogást. Én a legjobb tudásommal és teljes szívvel szolgáltam a demokrata választókat. Történelmi bűnnek tartom a demokratikus pártok viselkedését.”

 

Botka László kitért arra is, hogy szerinte a saját pártját valamint az ellenzék jó részét maffiaszerűen behálózza a Fidesz.

Jelen pillanatban tehát kijelenthető, hogy Orbán Viktornak két komolyabban vehető kihívója maradt: Vona Gábor a Jobbik elnöke valamint Szél Bernadett az LMP társelnöke.

 

bélyegkép: mti.hu

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról