Mindenki ügye

Az ország, ahonnan a Fidesz el akarja űzni az ép elmét

2018. március 07. 17:02:25
Részsikereik már vannak.

 

Van a belpolitikában, a kampányokban egy olyan ki nem mondott vonal, miszerint az aktuális kormánypárt akkor is elutasítja az ellenzék javaslatát, ha az egyébként egy tök jó ötlet. Ezt az okosabbak megjegyzik, majd esetleg saját ötletként bedobják, és így mindenki csendben marad. De van egy olyan ország, ahol az aktuális kormánypártnak annyira elment az esze, hogy képtelen értelmesen reagálni a civilek és az ellenzék javaslatára, erre most bemutatunk egy friss példát.

 

Vasárnap az LMP egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a párt felszámolná a lakhatási válságot, hogy senki se maradjon lakás nélkül. A többi között szociális lakásügynökséget hoznának létre, földgáz- és tűzifa-támogatási programot indítanának és bérlakásokat építenének a rászorulóknak. Erről Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje beszélt, aki egyebek közt elmondta, hogy az LMP, amely alapjoggá tenné a lakhatást, tovább segítené a devizahiteleseket, 5 százalékra mérsékelné a lakásfelújítás áfáját, a Paks II.-re szánt pénzből pedig családonként 1 millió forinttal járulnának hozzá napelemek elhelyezéséhez.

 

Vágó Gábor, az LMP képviselőjelöltje arról számolt be: a szociális lakásügynökség létrehozásával az országban üresen álló mintegy 150 ezer lakás kiadását szorgalmaznák, állami garanciavállalás mellett. Emellett a hajléktalanokat is segítenék abban, hogy ne kelljen az utcán élniük. Közölte azt is: úgy változtatnának a jogszabályokon, hogy az albérlőknek is legyenek jogai, de a főbérlő se legyen kiszolgáltatva. Ezt úgy fogalmazta meg: az államnak főbérlőként kellene fellépnie a piacon.

Erre jött a Fidesz válasza, amely nem az volt, hogy legalább felsorolták volna, hogy pontosan mit is tettek a témában, és így miért nem jó vagy éppen jó, amit az LMP javasol, hanem jött megint az agyrém. Ennyire voltak képesek: szerintük az LMP azért gyűjtené össze az üres lakásokat, hogy betelepítse oda a migránsokat. Arra készülnek, hogy elvegyék a tulajdonosoktól a lakásokat és jogszabályi kényszerrel másokat telepítsenek be oda.

 

Ennyi, semmi magyarázkodás, néhány sor agyrém és már szerintük ezzel el is intézték ezt az egyébként fontos kérdést. Vajon teheti meg a Fidesz, hogy ennyire lenézik a vitapartnereket és ezt az egész országot?

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról