Mindenki ügye

Az állam megítélt 129 millió forint támogatást Orbán testvére cégének – Rendben van ez így?

| 2018. február 15. 15:02:28
A cég összesen már több mint 470 millió forint uniós támogatást zsebelhetett be.

 

Az már évek óta köztudott, hogy az Orbán-család gánti bányájából – amely nagyjából 15 percnyi autóútra található Felcsúttól – szállítják a követ és a betonelemeket egy rakás állami nagyberuházáshoz. Többször Mészáros Lőrinc is úgy érzi, Orbánéknál készülnek a legjobb kőzúzalékok, hát onnan rendeli az államtól kapott megbízásokhoz a cuccot.

 

Pénteken a Direkt36 jóvoltából azt is megtudtuk, az Orbán-család megint uniós pénzből (is) gazdagszik. Igen, attól az uniótól jött a zsé a magyar kormányon keresztül, amelyet szeretne megállítani Orbán. De persze ez csak a szájkarate része, az Orbán Viktor testvéréhez köthető Gamma Analcont nemrég zsebre tehetett 129 millió forintot, amelyet egy pályázaton keresztül nyerhettek el. Milyen szép is ez a rendszer: Orbán Viktor testvére pályázik, Orbán Viktor kormánya pedig elbírálja. Még izgalmasabb a történet attól, hogy az uniós pályázati rendszert maga a Miniszterelnökség, vagyis Orbán Viktor hivatala felügyeli.

 

A Gamma Analcont ebből a pénzből egyébként „intelligens irányítástechnikai rendszert” fog kifejleszteni energetikai és vegyipari iparágak számára. Az már csak hab a tortán, hogy nem ez az első uniós pályázati támogatás, amelyet a Gamma Anaécont kapott azóta, hogy beszállt ifjabb Orbán Győző: a mostanival együtt már több mint 470 millió forint érkezett a céghez.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról