Mindenki ügye

A magyar kormány azt sugallta, hogy ingyenes lett a közműcsatlakozás. De ez nagyon nincs így

| 2017. október 09. 14:02:31
De ez kit érdekel? A lényeg, hogy lehessen pörgetni a kormánypropagandát.

 

Tényleg elég sok helyen, nem csupán a Fideszhez közeli portálokon és lapokban jelent meg a hír a kormány néhány hónappal ezelőtti kezdeményezéséről, hogy július 1-jétől ingyenes lett a közműcsatlakozás a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak. A szövegeket általában egy MTI hír alapján írták meg, a cikkekben aztán már szerepelt, hogy a víziközműveknél a legfeljebb óránként 4 köbméter és a legfeljebb 32 amper névleges teljesítményű fogyasztásmérők beszerelése, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötése válik díjmentessé. Ennek ellenére sokan ezt úgy értelmezték, hogy majdnem ingyen köthetik be a vizet és csatlakozhatnak a csatornahálózatra.

 

Nemrég a Magyar Narancs szúrta ki. hogy a „kormánypropaganda arról hallgatott, hogy a kivitelezés, a bekötővezeték kiépítése, továbbá a vízmérőn kívüli szerelvények beszerelése nem szerepel a térítésmentes szolgáltatások között, így azok díját továbbra is meg kell fizetni a szolgáltatóknak. De nem is ez a legnagyobb csavar: nehezen kiszúrható részlet, hogy a kedvezményeket egyelőre csak a többségi állami tulajdonú vízközmű-társaságoknál lehet igénybe venni – és a jelenlegi 41 szolgáltatóból mindössze 5 tartozik ebbe a körbe”.

 

Tehát van egy minimális kedvezmény, amiről azt mondják Lázár Jánosék, hogy ingyenes, de közben kiderül, hogy nem is az, sőt, a legtöbb helyen nincs is.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról