Ma 2014. november. 1.
PDF
Nyomtatás
E-mail
04
Írta: MTI
Módosítás dátuma: 2013. július 05. péntek, 19:29

 

Ismét bikavér ünnepet rendeznek Egerben: a jövő héten csütörtöktől vasárnapig immár tizenhetedik alkalommal tartják meg az eseményt. Idén 38 borászat, 21 étterem és tíz évjáratból mintegy százféle bor várja a látogatókat az Érsekkertben.

Az egri szőlő- és bortermelők 1997-ben elevenítették fel és fogalmazták újra a védőszentjükhöz, Szent Donáthoz kötődő tradicionális ünnepet. A borgasztronómiai rendezvényt azóta minden évben megtartják. Mostanra a Bikavér-ünnep lett a város legnagyobb rendezvénye, amelynek tavaly már mintegy 40 ezer látogatója volt – mondta Tarsoly József egri hegybíró a csütörtöki egri sajtótájékoztatón.

Az idei rendezvényen a borok bemutatója mellett lesz traktorverseny, koccintás verseny, az Egri Bikavér és az Egri Csillag színpadon koncertek várják az érdeklődőket, a Bikavér-ünneppel egy időben zajló XXV. Agria Nemzetközi Folktalálkozó programjait is bevonják a fesztiválba. Az Egri Bikavér színpadon fellép mások mellett a Kerekes Band, a Vivát Bacchus! Énekegyüttes és a Gesarol.

A hegybíró kitért arra, hogy Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára emlékezve tíz egri borászat elkészítette a Gárdonyi bort: a vörös az Egri Bikavér, a fehér az Egri Csillag, ezeket is meg lehet kóstolni az Érsekkertben.

kép: facebookkép: facebook

Törőcsik Gábor programszervező arról beszélt, hogy az Egri Csillag színpadon elsősorban a fiatalok számára lesznek koncertek, dj-programok; a külföldi fellépő a finn Antero Lindgren lesz. Minden napra szerveztek gyermekprogramokat is, 16 órától 19 óráig.

A sajtótájékoztató vendége volt Thummerer Vilmos noszvaji borász, aki újabb, az Egri Borvidék hírnevét öregbítő sikerekről adott hírt: az országos borversenyen a legeredményesebb pincészet, a Vinagorán a legeredményesebb családi pincészet címet szerezték meg. Utóbbin a Merlot és a Cabernet franc kategóriában is az övék lett a legjobb fajtabor.


 

Mindenki ügye

Nyílt levél Nyitrai Zsoltnak az internet…

A mai napon nyílt levelet írtak az internetadó és az intézményesült állami korrupció ellen demonstrálók nevében dr. Nyitrai Zsolt egri...

 

Egy Wass Albert szobor Egerben, egy újab…

Ha valaki másfél méterre megközelíti az interaktív szobrot, az majd felteszi a kérdést: Melyik versemet szeretné hallani?

 

Közönségdíjas épületek Egerben? Ha úgy a…

Elindult a Média Építészet Díja közönségdíj-szavazás. Két kategóriában lehet szavazni és mindkettőben van egri elképzelés. Sőt! Tessék akkor besegíteni!

 

Zártkerti föld után ne legyen fizetési k…

A törvény hibája miatt föld nélkül maradhat az a közel félmillió ember, aki eddig bérelt, zártkerti övezeti kiskerteket műveltek.

 

Országos Ifjúsági Úszó Bajnokság: Holló …

Nyolcvanhatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség az Országos Ifjúsági Bajnokságot, amelynek Kecskemét adott otthont.

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)