Kék hírek

Ez szörnyű! Többször is mellkason szúrtak egy férfit az Egerben várakozó vonaton

| 2017. október 10. 13:02:57
A bűne az volt, hogy nem akarta odaadni a telefonját.

 

Az Egri Törvényszéktől kaptunk egy egészen megrendítő közleményt, amely egyebek közt leírja, hogy az előzetes letartóztatásban lévő M. G.-t életveszélyt okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt, mint többszörös visszaesőt tizenegy év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Add ide a telefonod!

 

A vádlott még 2016. június 19-én hajnali három óra körüli időben felszállt az egri vasútállomáson álló vonat egyik kocsijába. Ugyanebben a személykocsiban tartózkodott a sértett is, rajtuk kívül más személy nem volt. A vádlott a sértettel szembeni ülésre leült, és megkérdezte a telefonján zenét hallgató sértettől, hogy eladná-e neki a telefonját. A sértett közölte, hogy a telefonja nem eladó. Ekkor a vádlott egy köteg pénzt vett elő, és kijelentette, hogy vagy hagyja a sértett kifizetni a telefont, vagy azt elveszi tőle. A sértett ismét kijelentette, hogy a telefon nem eladó. Ekkor a vádlott a sértettet ököllel gyomorszájon vágta.

 

Az ütéstől a sértett megtántorodott, a kezéből kiejtette a telefont, amit a vádlott magához vett. Ekkor a sértett a telefon visszaszerzése érdekében gyomron ütötte a vádlottat, aki elővett egy kb. 10 cm pengehosszúságú rugós kést, és azzal kaszáló-hadonászó mozdulatokat tett a feléje közeledő sértett felé. A vádlott és a sértett dulakodni kezdtek, és a vádlott a késsel többször megszúrta a sértettet. A dulakodás közben a sértett próbálta visszakövetelni a telefont a vádlottól, aki közölte vele, hogy a telefon valahol az üléseknél van, majd a kocsi ajtaját kívülről a sértettre zárta, és elmenekült a helyszínről. Később a telefont a személykocsiban lefoglalták.

 

Nyitott mellkasi sérülések

 

A sértettet ért kétszeres mellkasi szúrt sérülés a mellüreget megnyitotta. A sértett sérüléseinek gyógyulási ideje nyolc napon túli, a tényleges gyógytartam kb. 4 hét azzal, hogy a mellüreg megnyitása közvetetten életveszélyes állapotot idézett elő.

 

Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be. A törvényszék a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

 

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról