Kék hírek

Három év börtönt kapott egy idióta fickó, aki majdnem megölte a volt élettársát

Egri Ügyek | 2017. július 05. 11:48:08
Nem sokon múlt, hogy megtörténjen a tragédia.
 
 
Az Egri Törvényszék F. J. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete és folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
A férfi három évig élt élettársi kapcsolatban a sértettel, majd a nő 2015 februárjában szakított a vádlottal, és a Heves megyei Boldogra költözött, ahol összeköltözött egy másik férfival. A szakítást követően a vádlott a sértett új élettársának telefonján többször felhívta a nőt, illetve többször megjelent az új lakhelyén, és megfenyegette, hogy megöli.
 
Majd 2015. február 22-én 18 óra 30 perc körüli időben a vádlott megjelent a sértett boldogi lakóhelyén. A vádlott a nyitott ajtón bement a lakásba, szó nélkül odament az ágyon ülő sértetthez, elővette a nála lévő kést, azt mondta neki, hogy "most megöllek", és a volt élettárs szíve felé irányuló szúró mozdulatot tett. A szúrás azért nem érte el a nő testét, mert az elkapta a vádlott csuklóját, és ezalatt a sértett élettársa hátulról elrángatta a vádlottat. A kést a sértettnek sikerült a vádlott kezéből kicsavarnia, de a kés pengéjének megmarkolása miatt a nőnek a jobb tenyerén nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett.
 
Az ítélet ellen az ügyész az emberölés vonatkozásában előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítása és a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be. Az ítélet nem jogerős, másodfokon a Debreceni Ítélőtábla fog eljárni.
 
 
Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról