Kék hírek

Az egri rendőrségnek van egy csodamikulása, aki visszaadja a lopott pénztárcát – Videó

Police.hu/EÜ | 2017. december 08. 13:02:31
Ő lesz a zsebtolvajok réme?

 

Közeledik az év vége, mindenki készül az ünnepekre.  Az üzletekben, az áruházakban, a piacon, a karácsonyi vásárban, a tömegközlekedési eszközökön jelentősen megnövekszik a forgalom, és ez egyben kiváló alkalmat teremt a tolvajok számára.

Jelentősen csökkenthető azonban az áldozattá válás kockázata a legalapvetőbb óvintézkedések betartásával – írja honlapján a rendőrség.

 

A zseblopások megelőzése érdekében azt javasolták:

 

A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolja, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni, például kabát belső zsebében. A kézitáskát tartsa mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsa a karja alá, érintetlenségét többször ellenőrizze.

 

Soha ne tegyen pénztárcát, kézitáskát a bevásárlókocsiba, a kosár vagy a bevásárló táska tetejére!

Csak annyi pénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!

 

Még jobban figyeljen, ha tömegben tartózkodik! Legyen gyanakvó, ha oldalba lökik, vagy látszólag véletlenül bepiszkítják a ruháját, lábára lépnek!

 

Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le a pénztárcát vagy kézitáskát a pultra!

 

Az áru próbálásakor se hagyja csomagjait, télikabátját őrizetlenül!

 

Mindig csak annyi csomagot vigyen magával, amennyire képes odafigyelni!

 

A PIN- kódot ne írja rá a bankkártyára és ne tárolja azzal együtt! Ha a kódot nem tudja megjegyezni, olyan helyre írja fel, ami a kártyával együtt nem tűnhet el! Amennyiben ellopták a bankkártyáját, azonnal tiltassa le!

 

Ha tetten érik a zsebtolvajt, hangosan kérjenek segítséget, és azonnal hívják a rendőrséget az ingyenes hívható 112-es segélyhívó számon!

 

És a slusszpoén a végére, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára feltöltött egy videót, amelyen látható az egri bűnmegelőzés legjobb fej Mikulása, íme:

 

 

 
 
 
Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról