Eger ügye

Új szociális és fejlesztő központot nyitott Egerben az Ökumenikus Segélyszervezet

2017. november 16. 16:01:23
A jövőben pszichiátriai betegek 90 férőhelyes nappali intézményeként és emellett szociális fejlesztő központként is működik majd.

 

Eger szakirányú ellátórendszerének szolgáltatásait kiegészítő, hiánypótló intézményként működik majd az Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központja - jelentette be a létesítmény keddi ünnepélyes átadásán a szervezet elnök-igazgatója a hevesi megyeszékhelyen.     

 

Lehel László kiemelte: a város önkormányzata 17 millió forintból újíttatta fel az épületet, amely a jövőben pszichiátriai betegek 90 férőhelyes nappali intézményeként, ám emellett szociális fejlesztő központként is működik majd. Utóbbi célja programokat kínálni és közösséget teremteni a helyi rászoruló családok és gyermekek számára - tette hozzá.     

 

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszönetet mondott a város támogatásáért és együttműködéséért. Hangsúlyozta: ennek köszönhetően az Ökumenikus Segélyszervezet új otthonra lelt Egerben. Rámutatott: az új központ elhelyezkedését és felszereltségét tekintve egyaránt ideális feltételeket nyújt a rendeltetésében meghatározott, sokrétű munkához. Megjegyezte: életre hívói sem bánnák, ha egyszer eljönne az idő, amikor bezárhat az intézmény, mert már nincs szükség a tevékenységére, ám ma és a belátható jövőben még sokakon tud segíteni. "Ez a hely most még csupán egy épület, mely köré azonban hamarosan egy közösség épül majd" - fogalmazott.     

 

fotó: Komka Péter, mti.hu

 

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt: a komplexum a segélyszervezet első intézménye Heves megyében, amit egy használaton kívüli, felújításra szoruló ingatlanból alig háromnegyed év alatt alakítottak ki.     A kedden átadott szociális és fejlesztő központ az empátiát, a segítségre szorulók megértését, valamint a nehéz helyzetben lévő emberek iránti elkötelezettséget jelképezi Egerben - mondta.     

 

Habis László (Fidesz-KDNP), a megyeszékhely polgármestere közölte: Eger önkormányzata nagy figyelmet fordít a szociális szolgáltatások bővítésére, fejlesztésére. Ennek elismeréseként néhány hete megkapták az idősbarát önkormányzat címet.     

 

Jelezte: az Ökumenikus Segélyszervezet vezetői és munkatársai a szociális segítő munka emblematikus szereplői Magyarországon, akiknek teljesítménye tiszteletre méltó. A velük közösen létrehozott intézménnyel teljessé válik Eger szociális ellátórendszere - jelentette ki a városvezető.

 

(mti.hu)

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról