Eger ügye

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik idén az egri Markhot Ferenc Kórházat

MTI | 2018. március 09. 21:02:42
Egymilliárd forintot meghaladó összegű állami és uniós, valamint saját forrásból valósulnak meg fejlesztések idén a Markhot Ferenc Kórházban - jelentette be a főigazgató az intézmény gazdálkodásáról és szakmai munkájáról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Egerben.

 

Vácity József kiemelte: tavaly több mint 30 közbeszerzési eljárást folytattak le, a munkák egy része elkészült, illetve jelenleg is tart. Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg, vagy fejeződik be hamarosan. A nővérszálló 470 millió forintos belső felújítása és a szimulációs labor 200 millió forintból történő kialakítása 2018-ban várhatóan szintén lezárul - sorolta.

 

A főigazgató hangsúlyozta, hogy mindezt több, országosan is példaértékű kezdeményezésükhöz hasonlóan az intézmény stabil, kiegyensúlyozott pénzügyi helyzete és munkatársi közössége tette lehetővé.

 

A múlt évet 150, az ideit 560 millió forintos költségvetési többlettel kezdték, miután korábban - a kormány "pozitív egészségpolitikai intézkedéseire" alapozva - sikerült csökkenteniük működési kiadásaikat - tette hozzá.

 

Vácity József kitért arra, hogy a szakmai munka minősége hosszú távon biztosított, hiszen minden eddiginél több, 42 rezidens dolgozik az egri kórházban, ahová az elmúlt időszakban 8 szakorvos saját elhatározásából "igazolt át" más intézményekből.

 

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, a város és a térség országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: jelentős eredményeket sikerült elérni az egészségügyben, de sok még a tennivaló. Közlése szerint az elmúlt években országszerte 77 kórház újult meg, 30 új mentőállomást építettek és további 97-et korszerűsítettek. Ezzel párhuzamosan 516 új mentőautó is munkába állt.

 

A helyi eredményeket sorolva rámutatott: a Markhot Ferenc Kórház munkája országosan is példaértékű. Ennek egyik bizonyítéka a fiatal orvosokat tavaly óta támogató, Ringelhann Béla-ösztöndíj, amely a nemzetközi hírű, egri származású professzor nevét visel. Emlékeztetett: ezt megelőzően, mintegy 270 millió forintból, "egy régi Hospinvest-adósságot" - több mint 1200 dolgozó elmaradt cafeteriáját - is sikerült rendezniük.

 

Indexképünk forrása: mindenamieger.blogspot.hu

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról