Eger ügye

Önkormányzati cég pénzéből hízlalják a fideszes képviselő vállalkozását Egerben

magyarnarancs.hu/Egri Ügyek | 2015. február 16. 17:08:08
Arról az Orosz Lászlónéról van szó, aki a 2012-es listabotrány főszereplője volt. A fideszes képviselő családi vállalkozásától, a Szépasszonyvölgy Kft.-től hosszú évek óta bérel egy ingatlant az Agria-Humán Kft. Mindezért havi nettó 900 ezret kapnak Orosznéék. Jó kis mellékes.

 

magyarnarancs.hu pénteki cikkében ír az Egerben már korábban is napirendre került esetről. A portál kiemeli, hogy a gyümölcsöző viszony hat éve tart már, a bérleti bevétel az 50 milliót is elérheti. "Az egri önkormányzat tulajdonában álló Agria-Humán Kft. 2008 óta bérel egy üzemcsarnokot és egy raktárat a jelenleg is fideszes önkormányzati képviselőként dolgozó Orosz Lászlóné érdekeltségébe tartozó cégtől, a Szépasszonyvölgy Kft.-től" - áll az írásban.

 

Orosz Lászlóné tehát úgy jut folyamatosan nagy profithoz a város egyik cégétől, hogy ő maga 2006 óta fideszes önkormányzati képviselő. Több mint meglepő, hogy 2009-ben a kezdeti 300 ezer forintos bérleti díjat 900 ezerre emelték anélkül, hogy növekedett volna a bevont ingatlanok száma. Pedig korábban a képviselő azzal fenyegette az Agria-Humán Kft.-t, hogy felszámolási eljárást indít a cég ellen, mert az egy jelentős összeggel tartozott nekik.

 

A város polgármestere a magyarnarancs.hu megkeresésére gyakorlatilag azt mondta, hogy az Agria-Humán vezetője maga dönti el, kivel köt szerződést. Az önkormányzati cég vezetője és Orosz Lászlóné nem nyilatkozott. Viszont a helyi politikus a decemberi közgyűlésen szavazott arról a napirendi pontról, amely az Agria-Humán első három negyedéves beszámolójáról szólt. Úgy is voksolt, hogy a beszámolóban a cégének juttatok milliókról is szó volt, érintettséget nem jelentett.


A magyarnarancs.hu  szerint csak 2010 óta férjével közös cégével Orosz Lászlóné mintegy 40 millió forinthoz jutott az ügyletből. Az eltelt jó hat év óta ez az összeg közelítheti az 50  millió forintot is.

 

Ez már nem az első eset, hogy Orosz Lászlónét előveszi az országos sajtó, hiszen ő volt az egri listabotrány egyik fő alakja. Ő volt az, aki egy bizottsági ülésen arra „kérte” az Egri Művészetek Háza Nonprofit Kft. akkori vezetőjét, gondoskodjon arról, hogy az akkor már meghívott Székhelyi József színművész ne léphessen fel egy városi rendezvényen. "Az említett bizottsági ülésen ráadásul a színművészt egy helyi önkormányzati társaság vezetője „le is zsidózta”, sőt Orosz Lászlóné – aki „felolvasóként” és „elvtársként” emlegette a szegedi teátrum korábbi igazgatóját – kijelentette: Székhelyi politikai hovatartozása miatt nem mehetett Egerbe. Az országos botrányt követően Orosz Lászlónét leváltották a kulturális bizottság éléről, de továbbra is képviselő maradhatott. Sőt – ahogy erről korábban elsőként beszámoltunk –, néhány hónappal később az egri közgyűlés költségvetési és gazdálkodási bizottságában csináltak neki egy helyet. Oroszné a 2014-es önkormányzati választásokon ismét a Fidesz–KDNP színeiben indulhatott, és meg is nyerte a körzetét. Jelenleg képviselő, valamint a városgazdálkodási bizottság elnöke" - emlékeztet a magyarnarancs.hu.

Fotó: eger.hu

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról