Eger ügye

Beállt a fél város, a felújítások miatt óriási dugók vannak Egerben

| 2017. október 20. 09:02:52
Még csak pár napja dolgoznak, mégis fejre állt Eger közlekedése. Ilyenkor gondoljunk arra, hogy a munkák végeztével mennyire jó lesz.

 

Mivel a napokban elkezdődött több egri utca felújítása – ezekről itt írtunk – a munkálatok érzékenyen érintik az egész város életét. Legfőképpen a közlekedők érezhetik a hatásokat, mivel a Barkóczy és Széchenyi utca felújítása miatt komoly változásokat kellett bevezetni mind a buszos, mind a személygépkocsis forgalomban.

 

 

 

 

Mivel a Barkóczy utcára nem lehet csak úgy behajtani a forgalom átterelődött a 25-ös útra, aminek lámpás beosztása nem tudja kezelni ezt a hirtelen megnövekedett forgalmat. A legproblémásabb rész a Dr. Nagy János utca illetve a Rózsa Károly utcai lámpás csomópontok, amelyek képesek a napközbeni kisebb forgalomnál is többszáz méteres sorokat feltartani.

 

Nekünk lenne egy segítő szándékú felvetésünk. Mivel a Dr. Nagy János utcai lámpa eddig is inkább csak hátráltatta a közlekedést, javasoljuk, hogy legalább átmenetileg, a munkák idejére sárgán villogóra állítsák át. Jobbra az utcára bekanyarodni kanyarodósávval lehetséges, senkit nem zavarnak, balról nem lehet ugyanis bekanyarodni. Az utcából jobbra kikanyarodók száma viszont alacsonyabb, a sárga villogó pedig a gyalogosoknak is figyelmeztethető lehet.

 

Önöknek pedig, addig is amíg a felújításokkal nem végeznek, egy kicsivel több türelmet kívánunk, hiszen néhány hét és hónap, aztán nagyon szuper utakon furikázhatunk.

 

Itt a teljes lista: ezeket a járdákat és utakat újítják fel 1 milliárd forintból Egerben

A város kapott extra forrásokat a Miniszterelnökségtől. Erre költik. Hétfőn az MTI híre alapján közöltük, hogy egy múlt év végi kormánydöntés alapján a megyeszékhely egészét érintő, átfogó infrastruktúra-fejlesztés kezdődik el Egerben. városszerte utak, kerékpárutak, járdák, hidak, csapadékvíz-elvezető csatornák, buszmegállók és parkolók újulnak meg, válnak szebbé, rendezettebbé és korszerűbbé.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról