Eger ügye

JaJa: Szép szavakkal írott dalok

2017. március 03. 10:03:48
Elkészült a JaJa első lemeze.

 

A 2011-ben alakult JaJa egy egri, főként versmegzenésítésekkel és saját dalokkal foglalkozó akusztikus zenekar. A trióban egy ének (Kormos Katalin Kitti), egy cajon (Várhelyi Zalán) és egy gitár (Suha Tamás) hallható, melyektől egy könnyen emészthető, egyedi dallamvilágra épülő zenét hallhat a közönség.

Végre most már nem csak a koncerteken hallhatják, hiszen elkészült az első lemez is, melynek címe: Szép szavakkal.

 

A lemezen hallható 10 dal felvételét az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatta, a borító tervezése és elkészítése (kivágás, ragasztás) pedig a zenekar tagjainak keze által történt. A lemezen szereplő dalok között hallható Petőfi, Csoóri Sándor és Ady egy-egy verse is, de túlnyomó többségben saját szerzemények szerepelnek rajta.

 

 

A címadó dalt követően a gyermeki gondtalanságról és vágyról szóló Ifjú lélek hallható, melyet egy Sirokról írt dal követ. A zenekarnak Sirok sokat jelent, hiszen Zalán és Tamás ott nőtt fel, és ott szoktak próbálni. A negyedik dal, az Oly jó egy érzelmi megnyilvánulás, melyben az idő múlása és a szeretet áll a középpontban, majd következik a Jó lenne, mely az életben felmerülő akadályok leküzdéséről, a nehéz időszakok átéléséről szól. A lemez hatodik dala egy feldolgozás, amelynek eredeti előadója a Don’t say a word nevű csepeli hardcore banda. A feldolgozásra került Délen című dal ebben a JaJa értelmezésében egy egészen más stílusban jelenik meg. Ezt követi a három versmegzenésítés, a Füstbe ment terv, melynek zenei alapja az Animals-től a House of the rising sun, majd Csoóri Sándor Anyám fekete rózsája, mely a The Rolling Stones Paint it black című dalára épül. A versfeldolgozások sora Ady Endre Fekete zongora című versével ér véget, a lemez lezárásaként pedig egy igazán könnyed, nyugodt dal, a Léleksimogató hallható.

 

A lemez szerzői kiadásban, összesen 100 példányban készült el, melyet a zenekarnak írt üzenetben lehet megrendelni.

 

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról