Eger ügye

Indul a vízilabda BL!

2015. október 29. 15:05:40
Az Eger, a Szolnok és az OSC elkezdi szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban. Mindhárom magyar együttes célja, hogy júniusban a Margitszigeten legyen jelenése

.

Az Eger azt az Olympiakoszt fogadja, amellyel tavaly is találkozott, akkor idegenben a görögök 8-6-ra győztek, a Bitskey-uszodában viszont 10-9-re az egriek.  

Dabrowski Norbert vezetőedző szerint ez a görög csapat jobb, mint a válogatott, ezt a klub weboldalának így fogalmazta meg:

„Nagy fegyvertényként értékelném a győzelmünket. Az Olympiakosz annyival erősebb a görög válogatottnál, hogy leigazolták a horvát válogatott elsőszámú kapusát, s ott játszik egy amerikai bekk is. Kettőjükön kívül évek óta együtt játszanak. Bíznak egymásban, együtt mozognak, pontosan játsszák a játékukat. A szerbek után övék a legerősebb emberelőny-emberhátrány játék. Nagyon nehéz őket megverni, de pontosan tudjuk, hogy mire kell készülni, s a céljaink eléréséhez itthon nyerni kell. Hangsúlyozom azonban, hogy az nagyon nehéz feladat lesz. Tavaly is azt mondtam, hogy az Olympiakosszal fogunk megküzdeni a továbbjutásért. Úgy is volt, s azt se felejtsük el, hogy ők csak azért nem játszhattak a Final Sixben, mert a Barcelonetta a csoportunkban volt. Ha nincs a rendezői jog ők is bekerülnek, hiszen harmadikok lettek.” 

Az egriek mérkőzését a Digi Sport 1-en lehet majd követni illetve élőben Egerben, a Bitskey Uszodában este 19.00 órától. A bajnoki bronzérmes egyébként alanyi jogon ott lesz a június elején, a Margitszigeten rendezett hatos döntőben, ezzel együtt mindenki szeretne bizonyítani a vízben is, hogy méltó is a helye a társaságnak a végső elitkörben.  

 

 

fotó: MTI

 

forrás: waterpolo.hu

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról