2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

Egri recept: Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkal

2019.11.30. 00:00

Ellen lehet ennek állni?

 

Hozzávalók:

  • 2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
  • szalonna
  • fokhagyma
  • erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
  • borókabogyók
  • kakukkfű
  • só és bors
  • száraz rozé

A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet. 

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló