Eger ügye

Egerben nyitotta meg kilencedik egyetemi médiaműhelyét a nemzeti médiahatóság

2017. június 21. 16:02:51
Hogy is volt? Gyenge egyetem?

Csúcsminőségű, a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott számítógépeket használhatnak tudásuk fejlesztésére szeptembertől a diákok és a tanárok az egri Eszterházy Károly Egyetemen (EKE) abban a médiaműhelyben, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke pénteken adott át a hevesi megyeszékhelyen.

    

Karas Monika, az NMHH elnöke avatóbeszédében azt mondta: "az egyetemek a tudomány elöljárói, a kommunikáció és a médiaszakokon pedig létkérdés az, hogy olyan eszközökkel dolgozhassanak az oktatók és a diákok, amelyek megfelelnek a kor igényeinek". Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olyan tudást szerezhessenek meg a hallgatók, amellyel később alakítói lehetnek a média és a hírközlési iparágnak.
    

Az EKE épületében felavatott stúdió a kilencedik magyarországi, egyúttal - Piliscsaba, Pécs, Szeged és Debrecen után - a negyedik vidéki egyetemi médiastúdió a sorban. A kreatív informatikai eszközöket biztosító médiaműhelyek révén az NMHH 2012 óta járul hozzá a felsőoktatási intézményekben folyó magas színvonalú oktatáshoz.
    

Az egri programban a hatóság három MacPro és ugyanennyi iMac 27-inc számítógépet, három Apple Thunderbolt kijelzőt, hat Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatairól is - derül ki az sajtó rendelkezésére bocsátott háttéranyagból.
    

A 13 millió forintból létrehozott médiaműhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont, s az egyéni alkotómunkára is világszínvonalú infrastruktúrát biztosít. A grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok és utómunkák elvégzése alkotja a megoldható feladatok palettáját.
    

Liptai Kálmán, az EKE rektora köszönetét fejezte ki a műhely kialakítását lehetővé tevő médiahatóságnak. Úgy fogalmazott, ez a program is igazolja annak a kedvelt jelmondatának az igazságtartalmát, amely szerint "a dolgok, amik neked valók, vonzódnak hozzád". "Ez a műhely nagyon is az egri egyetemnek való" - tette hozzá.

 

forrás: mti.hu, bélyegkép: Komka Péter, mti.hu

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról