Eger ügye

Egerbe importált őrület: a Fidesz szerint ezrével telepíthetik be a migránsokat a városba

EÜ/MTI | 2018. március 12. 11:01:16
Na persze csak akkor, ha nem ők győznek.

 

Vasárnapra is tartogatott őrületet a hülyeségvonaton ezerrel száguldó kormánypropaganda. Ekkor „a soha ki nem fogyó poharából” most éppen idiótaság szérumot felhörpintő Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő jött el Egerbe, aki Nyitrai Zsolttal az oldalán tartott sajtótájékoztatót.

 

A performansz alaptétele az volt, hogy a Fidesz most kitalálta, hogy az ellenzék, vagyis Karácsony Gergely menekültek tömegeit helyezné el az ország laktanyáiban, így Egerben is. Reális, életszerű kijelentés ez, mint ahogy ezt már a Fidesztől megszokhattuk, de ennyire mélyre valahogy Egerben még nem sikerült süllyedni.

 

Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala

 

De nézzük is az állításokat! Deutsch egyebek közt azt mondta: az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.

 

Szerinte Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat. Már hogy jelentené ezt, de jól hangzik, nem?

 

Aztán jött az Egernek szánt rettegés: az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlót  helyeznének el, amennyiben "döntési helyzetbe jutnak" – hangsúlyozta Deutsch Tamás. Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé.

 

És ekkor jött Nyitrai Zsolt, akiről sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ezerrel beleállt volna a kormányzati őrültségekbe, de a hatalomféltés nagy úr, ha hülyeségeket kell szajkózni, hát hajrá. A Fidesz egri országgyűlési képviselője szerint a négyhektáros területen fekvő Dobó István laktanya 20 éve üresen áll, 13 500 négyzetméter alapterületű épületegyüttese alkalmas szükség esetén akár több ezer férőhely kialakítására. Szerinte a biztonság és nyugalom elvesztésével, "gettók kialakulásával" szemben sokkal inkább azt szeretnék, hogy a megyeszékhely és környéke a következő időszakban is fejlődjön" – mondta.

Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala

 

Szomorú, hogy ez a két jómadár nem arról beszélt, hogy valójában mit tettek és mit tennének a város fejlődéséért, hanem ekkora ökörségekkel próbálják megfélemlíteni az embereket. De ha nekik ennyire futja, hát lelkük rajta.

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról