Eger ügye

Csütörtökön a szocialisták Egerben váltják meg a világot

MTI | 2017. október 12. 13:02:30
Vagy nem, de részországgyűlést azt biztos tartanak.

 

Az MSZP csütörtökö Egerben részországgyűlést tart a nyugdíj- és időspolitikáról. A tanácskozáson ismertetik a szocialisták vállalásait az idősek felé – ezt Korózs Lajos közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte ez az igazi konzultáció, mert itt "a nép, a szakemberek és a politikusok" közösen alakíthatják azt a politikát, amivel le lehet váltani Orbán Viktort 2018-ban.

 

Fotó: Korózs Lajos Facebook-oldala

 

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azzal indokolt, a kormány pontosan tudta, hogy idén nem 0,9 százalékos lesz az infláció. A jegybank már tavaly 2,4 százalékos inflációt prognosztizált 2017-re - emlékeztetett, hozzátéve, végül 1,6 százalékos nyugdíjemelést állapítottak meg erre az évre.

 

Korózs Lajos szerint tévedés azt hinni, hogy a nyugdíjprémium elérheti a több tízezer forintot. Számításai szerint egy átlagnyugdíjas 12 ezer forint körüli nyugdíjprémiumban részesülhet. Egymillió ember azonban nem kapja meg ezt az összeget sem, mert jóval az átlag alatt van a nyugdíjuk - magyarázta.

 

A csütörtöki esemény Facebook-oldala:

 

Lakossági fórum - Molnár Gyulával és Korózs Lajossal

Találkozzon személyesn Molnár Gyulával, Korózs Lajossal és Tóth Bertalannal!

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról