Eger ügye

Az önkormányzat szavatol a biztonságért

Hivatalos közlemény | 2017. augusztus 27. 08:02:19
Nyugodjon meg mindenki, lesz biztosítás az íjászaton bár lezárások várhatók.

 

Az önkormányzat válaszát alább olvashatják:

 

Az „1552 bástyalövés” névre hallgató bemutató szándékát Mónus József írásban jelezte a Polgármesteri Hivatalnak. A megvalósításra vonatkozó engedély iránti kérelem beadása folyamatban van. A felelős szervező a személyes egyeztetések, helyszíni bejárások folyamán jelezte, hogy a jelzett időpontban több, célzott „bástyalövést” adna le Eger várából a Dobó téren kialakított célterületre és az azon álló céltárgyakra. A főtérről hagyományőrzők ágyúval lövik a várat, így létrehozva egy imitált hadijátékot.

 

Az elmúlt napokban – és péntekig folyamatosan - egyeztetések zajlottak/zajlanak a rendőrséggel és egy biztonságtechnikai szervezettel, utóbbi bonyolítja majd le az eseményt, melynek felelős szervezője Mónus József.

 

Fentiek alapján – jelen tudásunk szerint - a következőkre kell számítani augusztus 11-én:

-         Az eseményt kiemelt biztonsági intézkedésekkel szükséges biztosítani, az előkészületek önmagukban is látványosságot jelentenek majd

-         A tér megfelelő részeit kordonnal le kell zárni a lövés időtartamára

-         A bemutató idejére ugyancsak szükségessé válik a várral szemben elhelyezkedő utcák lezárása. Ez érinti a Szent János és Érsek utca Dobó tér felőli részét is.

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról