Eger ügye

Az MSZP feladta Egert, nem indul szocialista jelölt az országgyűlési választásokon

2017. december 27. 20:02:21
Korózs Lajos helyett egy rejtélyes DK-s kapja az indulás jogát.

 

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodott arról, hogy a 106 egyéni választókerüleben nem indul egymással szemben a 2018-as országgyűlési választásokon – jelentette be a két párt elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Molnár Gyula, az MSZP elnöke közölte, hatvan körzetben az MSZP jelöltje, 46 körzetben a DK jelöltje indul a választáson. Jelezte azt is, hogy az MSZP elnöksége megerősítette, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megerősítette, hogy pártja önálló listát állít, amelyet ő vezet és a DK nem támogat olyan miniszterelnök-jelöltet, aki más párt listáján rajta van.

 

Leosztották.                                                                                                               Fotó: MTI 

 

A pártok még hivatalosan nem közölték, hogy mely körzetben indul DK-s és melyikben MSZP-s, de portálunk birtokába került egy dokumentum, amelyből kiderül, hogy az egri választókörzetben nem MSZP-s lesz a jelölt. Ez azért is furcsa, mert eddig szinte biztosnak tűnt Korózs Lajos jelenlegi országgyűlési képviselő indulása. Úgy tudjuk: a DK eddig még a politikai életben nem szereplő pedagógust indít majd.

 

A 2014-es választásokat az egri központú választókerületben Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP) közel 39 százalékos eredménnyel hozta, a jobbikos Mirkóczki Ádám 28,3 százalékot kapott, a baloldali pártok által támogatott Szalóczi Géza pedig 25,3 százalékot.

 

Korózs Lajos nem indul egyéniben                                                                        Fotó: MTI 

 

Bár még nem tudni, pontosan ki a DK-s jelölt, az, hogy 3-4 hónappal a választások előtt még nem ismert a név, nem biztos, hogy jót tesz a DK-MSZP esélyeinek. Ráadásul: ha egy, a közéletben eddig teljesen ismeretlen névvel állnak elő, az esélyeiket ronthatja, hogy a jelöltet fel kell építeni, bemutatni a választóknak és beépíteni őt a köztudatba. Ugyanakkor Korózs könnyen átadhatta az indulást, hiszen egy befutó hely a listán többet érhet számára annál, hogy egy eléggé esélytelennek tűnő egyéni körzetet próbáljon behúzni.

 

Úgy tudjuk, a megye másik két választókörzetében így a gyöngyösi és a hatvani központúban is MSZP-s lesz az egyéni induló.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról