Eger ügye

A város alatt gyakorlatoztak a tűzoltók

2017. november 24. 09:01:05
Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatásos tűzoltók részére szerdán.

 

A feltételezés szerint az egri pincerendszerben tűz keletkezett, a pince megtelt füsttel és tíz ember bennrekedt a sötét járatokban.

 

 

A riasztott lánglovagoknak minden mozdulatot úgy kellet végiggondolniuk, illetve az ilyenkor szükséges teendőket végezni, mintha valóságos helyzetben lennének. Fontos a helyismeret, hiszen egy ilyen tűzeset során minden másodpercen akár emberélet múlhat. Nagy hangsúlyt kap a tűzoltás vezetés szervezése, ilyenkor feltétlenül szükséges és elengedhetetlen a feladatok gyors, határozott és összehangolt kiosztása, a kommunikáció illetve hírforgalmazás. Az egri, a füzesabonyi és mezőkövesdi tűzoltók vettek részt a gyakorlaton, akik az eltűnteket felkutatták és kimenekítették, a tüzet eloltották. A megyei katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották a gyakorlatra feladatuk volt a vegyi felderítés, a veszélyes anyag beazonosítása.

 

A gyakorlaton szimuláltuk a korlátozott látási viszonyok közötti tájékozódást, életmentést és tűzoltói beavatkozást veszélyes anyag jelenlétében. Továbbá célunk volt a pincerendszerekben esetlegesen bekövetkező kárestek felszámolására történő felkészülés.

 

Fotó: Sas Dániel tű. fhdgy. - Heves MKI, forrás: HMKI

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról